Evenimentul Zilei > Actualitate > Donald Trump și Mike Pence, întâlnire în toiul serii în Biroul Oval. Ce mutare au pregătit
Donald Trump și Mike Pence, întâlnire în toiul serii în Biroul Oval. Ce mutare au pregătit

Donald Trump și Mike Pence, întâlnire în toiul serii în Biroul Oval. Ce mutare au pregătit

Preşedintele american Donald Trump şi vicepreşedintele Mike Pence s-au întâlnit luni seară în Biroul Oval, a declarat pentru AFP un oficial american.

Donald Trump și Mike Pence, întâlnire în toiul serii în Biroul Oval. A fost prima întrevedere între Donald Trump şi Mike Pence după violenţele de miercuri de la Capitoliu. Conform informațiilor apărute imediat după întâlnirea care alimentează noi zvonuri, cei doi au avut o „conversaţie bună”.

Potrivit oficialului care a făcut dezvăluirile, Donald Trump nu intenţionează să demisioneze. Cel puțin nu înainte de încheierea mandatului său, care are loc pe 20 ianuarie.

La rândul său, vicepreşedintele american nu intenţionează să îl îndepărteze din funcţie pe Donald Trump. Mike Pence ar putea să o facă prin invocarea celui de-al 25-lea amendament al Constituţiei americane. L-ar declara pe Donald Trump, cu sprijinul principalilor săi miniştri, incapabil să îşi îndeplinească funcţia.

Ce spun Donald Trump și Mike Pence

Preşedintele şi vicepreşedintele „au reiterat că cei care au încălcat legea şi au invadat Capitoliul nu reprezintă mişcarea „America First” susţinută de 75 de milioane de americani”, a spus oficialul.

„S-au angajat să îşi continue munca pentru ţară până la sfârşitul mandatului”, a adăugat sursa citată.

În pofida presiunilor liderului de la Casa Albă, Mike Pence a anunţat miercuri într-o scrisoare că nu se opune în faţa Congresului validării rezultatelor alegerilor prezidenţiale. Aceste declarații au stârnit furia preşedintelui şi a susţinătorilor săi.

Cum l-a criticat Donald Trump pe Mike Pence

Deși acum relațiile între cei doi ar fi bune, în trecutul nu îndepărtat Donald Trump l-a contrat dur pe vicepreședintele SUA. „Mike Pence nu a avut curajul să facă ceea ce ar fi trebuit să facă. Doar pentru a ne proteja ţara şi Constituţia”, a scris pe Twitter Donald Trump. Asta în timp ce susţinătorii săi invadau clădirea Capitoliului.

Înregistrările video postate pe reţelele de socializare arată o mulţime compactă. Masa scanda „Spânzuraţi-l pe Mike Pence” în faţa Capitoliului. Alţi activişti care au pătruns în clădirea Congresului urlau că vicepreşedintele a fost un „laş”, potrivit New York Times.