"Coaliția a ucis 41 de elemente teroriste în Maran, distrugându-le vehiculele și echipamentul. Printre morți se numără și opt ​​membri ai grupării Hezbollah din Liban, inclusiv un comandant", conform purtătorului de cuvânt al coaliției, Colonelul Turki al-Maliki, care nu a oferit alte detalii despre cum au fost uciși militanții respectivi.
Acesta a fost primul anunț oficial al coaliției cu privire la luptători libanezi, membri ai Hezbollah, care au fost uciși în Yemen, deși colonelul Maliki a declarat pentru AFP că nu este "prima dată".
Coaliția a acuzat frecvent Iranul de trimiterea unor transporturi de arme către militanții Houthi, mai precis rachetele balistice care sunt lansate din ce în ce mai frecvent spre teritoriul regatului.
Iranul, un important susținător al grupării Hezbollah, a negat în mod repetat că ar înarma gruparea Houthi.
Într-un interviu acordat în noiembrie postului de televiziune CNN, Ministrul Afacerilor Externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, a acuzat gruparea șiită că a lansat spre teritoriul țării sale o rachetă iraniană, din Yemen. Gruparea Hezbollah neagă acuzația.

 

Te-ar putea interesa și: