General-locotenentul Daniel Petrescu, Şeful Statului Major al Apărării, a fost testat pentru depistarea infecției cu noul coronavirus, iar rezultatul testului a ieșit pozitiv. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale, printr-un comunicat de presă. Generalul Daniel Petrescu, nu prezintă simptomele bolii, dar s-a autoizolat, conform procedurilor în vigoare într-un spațiu special.

„Au fost luate măsurile stabilite de protocolul aplicabil în această situaţie, generalul-locotenent Petrescu intrând în izolare într-un spaţiu special destinat la sediul MApN, de unde îşi exercită în continuare atribuţiile funcţionale”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost testat negativ, tot joi, însă, din motive de precauţie, a intrat de asemenea în izolare la sediul MApN. Ministrul Nicolae Ciucă urmează să fie retestat după 72 de ore pentru confirmarea testului negativ.

Coronavirusul lovește în lumea politică

Tot joi, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, precum și deputatul Dan Barna, liderul USR, au anunțat că au contactat noul coronavirus și au intrat în izolare. Cei doi, atât Adrian Oros cât și Dan Barna au anunțat pe Facebook care este starea sănătății lor și ce urmează să se întâmple în continuare.

„Dragi prieteni, am primit rezultatul testului pe care l-am făcut în aceasta dimineața și din păcate e unul «pozitiv». M-am autoizolat la domiciliu și voi urma îndrumările medicilor. Daca starea de sănătate îmi va permite, voi continua munca de acasă si voi încerca sa fiu prezent online, acolo unde voi fi solicitat. Multă sănătate tuturor!”, a scris ministrul Agriculturii în postarea sa de pe Facebook.

La rândul său, liderul USR a precizat că s-a testat preventiv deoarece intenționa să participe la un eveniment programat peste câteva zile.

„Am aflat în această după amiază că am contactat Covid-19. Rezultatul a venit în urma unui test pe care l-am făcut preventiv înaintea unui eveniment la care urma să particip zilele următoare. Starea mea generală e bună și voi petrece următoarele zile în autoizolare”, a scris Dan Barna pe Facebook.