Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a declarat că primele componente ale sistemelor Patriot au ajuns deja în România. Ciucă a atras atenția că acestea necesită sprijin logistic și de mentenanță.

El a menționat că „efectiv, ansamblul unui sistem va fi în țară în primul trimestru al anului viitor”.

Au ajuns deja în țară. Sunt componente de sprijin logistic și de mentenanță și de asemenea, sunt componentele care deja au demarat în ceea ce privește pregătirea personalului care urmează să deservească aceste echipamente. Efectiv, ansamblul unui sistem va fi în țară în primul trimestru al anului viitor. Tot ceea ce a însemnat acest program major de înzestrare a Armatei Române, în momentul de față, se derulează conform planificării, se găsește în grafic și avem certitudinea că atât sistemele Patriot, cât și sistemele HIMARS, se vor derula conform planificării inițiale, reușind ca, așa cum ne-am propus, să avem aceste două capabilități operative, în timpul cel mai scurt”, a spus şeful Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Nicolae Ciucă, într-un interviu pentru Radio România Actualități.

În luna martie a acestui an, ministrul Apărării Naționale Gabriel Leș a declarat că România a cumpărat cel de-al treilea sistem de rachete Patriot. În aceeași lună au fost plătite 85 de milioane de dolari către americani.

Te-ar putea interesa și: