Evenimentul ZileiJustitieArestații din dosarul “peștelui contaminat”, important din Europa, eliberați de Curtea de Apel Constanța

Arestații din dosarul “peștelui contaminat”, important din Europa, eliberați de Curtea de Apel Constanța

Arestații din dosarul “peștelui contaminat”, important din Europa, eliberați de Curtea de Apel Constanța
Cei cinci membrii ai grupării infracționale care se ocupa cu importul ilegal din Europa, achiziția, transportul și comercializarea de pește contaminat, impropriu consumului, care fuseseră arestați, în 20 iunie, de Tribunalul Constanța, vor fi cercetați sub control judiciar. În acest fel toți cei 21 de suspecți în dosar vor fi judecați în libertate.

Curtea de Apel Constanța a respins, astăzi, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa care ceruse arestarea tuturor celor 21 de inculpați, membri ai unui grup infracțional bănuiți de evaziune fiscală, comercializare de produse alterate, fals în înscrisuri sub semnătura privată, uz de fals, deținere/transport/comercializare de pește fără documente legale, fapte comise pe teritoriul Italiei, Spaniei, Franței, Ungariei, Portugaliei și României. Mai mult, Curtea de Apel a decis cercetarea sub control judiciar și a celor cinci bărbați arestați în data de 20 iunie de către Tribunalul Constanța, dispunând punerea de îndată în libertate a inculpaţilor.

 

În dosarul “peștelui contaminat”, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au pus sub urmărire penală 21 de suspecți. “Ne-au venit documentele de la Eurojust, în urma perchezițiilor efectuate în cele cinci țări europene, care din punct de vedere probator au permis stabilirea întregului lanț. Sunt cetățeni români care braconau acolo și ne aduceau otrava în țară. Pescuitul era absolut interzis datorită poluării grave, a contaminării cu metale grele, cu tot felul de pesticide în apele din Italia și Spania din care ei scoteau peștele”, a declarat, procurorul de caz, Teodor Niță. Niciunul dintre inculpați nu se consideră vinovat, spunând că nu au auzit ca cineva să se fi îmbolnăvit de la peștele adus de ei în țară.

 


Accesează: