Arafat susține că sectorul de urgență este un sector care face parte din domeniul siguranței naționale și că nu se va lăsa până nu se anulează prevederile nocive din OUG, adoptată de Guvernul PNL condus de Orban, care duc la liberalizarea sectorului de urgenţă.

Mesajul a fost transmis imediat după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Oban, demis miercuri, să formeze noul guvern.

„Nu poți să lași acest sector să fie slăbit, să fie pe placul unor comercianți. Sectorul de urgență este un sector atât de important încât dezechilibrarea lui pentru a statisface unele solicitări ale sectorului comercial, nu se justifică din punct de vedere al interesului pacientului și al cetățeanului. Dacă vrei să aduci sectorul privat, care e scopul?

Vrei să crești serviciile să fie mai multe? Nu ai cum. Pentru că indiferent de cât le crești nu ai suficient personal să-l dai sectorului privat. Cu alte cuvinte, deschiderea finanţării publice din bugetul de stat este asemănătoare unui borcan de miere deschis lângă un urs, acesta nu va rezistă până nu-l consumă integral”, a transmis Raed Arafat.

Te-ar putea interesa și: