Evenimentul Zilei > Social > Arafat are un MESAJ TRANȘANT pentru Apanova, în scandalul apei de la robinet
Arafat are un MESAJ TRANȘANT pentru Apanova, în scandalul apei de la robinet

Arafat are un MESAJ TRANȘANT pentru Apanova, în scandalul apei de la robinet

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat intervine în scandalul apei de la robinete, din București.

Arafat a precizat că Ministerul Sănătății a avut dreptate să avertizeze populația din București în ceea ce privește apa, deoarece orice dubiu trebuie tratat cu maximă responsabilitate.

„Noi am ţinut legătura cu colegii de la Ministerul Sănătăţii, după ce au apărut mesajele pe Whatsapp. Am rugat să se verifice inclusiv cu cei de la Apa Nova dacă mesajele sunt reale. În acelaşi timp, am discutat cu doamna ministru şi am văzut astăzi comunicarea făcută către Apa Nova de către Direcţie de Sănătate Publică Bucureşti. Ca procedură, cred că este corect ce s-a făcut. Când ai orice dubiu că există probleme la nivelul apei şi se creează acest dubiu şi la nivelul populaţiei, precaut este să recomanzi ca apa să nu fie consumată pentru băut şi pentru gătit decât după ce se elimină acest dubiu. Şi asta se elimină pe baza analizelor, care se repetă până se normalizează. Cam asta este procedura. Din punctul meu de vedere, firma nu trebuie să se simtă atacată, pentru că în final cei de la Ministerul Sănătăţii şi-au făcut datoria de a implementa o procedură normală, care s-ar fi implementat oriunde în lume dacă exista un astfel de dubiu. Până se rezolvă acest dubiu, noi am ţinut legătura să vedem dacă va fi nevoie şi de convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Nu a fost nevoie, nu s-a considerat că este nevoie. Dar, normal, rămânem în legătură cu Ministerul Sănătăţii şi dacă se stabileşte că sunt probleme sau dacă se stabilea că sunt probleme mai serioase, atunci poate se ajungea la Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru luarea unor decizii. Nu s-a impus acest lucru. Este, într-adevăr, o problemă de sănătate publică şi gestionarea acestei probleme este în sarcina Ministerului Sănătăţii. Recomandările care se dau în final sunt în responsabilitatea autorităţilor sanitare, care urmăresc calitatea apei şi, dacă au dubii, trebuie să avertizeze populaţia”, a declarat Raed Arafat, pentru stiripesurse.ro.

Totodată, Arafat a mai precizat că Apa nova ar trebui să respecte autoritatea ministerului Sănătății și să colaboreze cu intituția pentru lămurirea situației.

„Orice firmă care furnizează apă populaţiei trebuie să înţeleagă că există un scrutin asupra ei şi aceasta este autoritatea sanitară. Dacă autoritatea sanitară are dubii şi emite un avertisment, mai bine este să se colaboreze decât să se contrazică firma cu Ministerul Sănătăţii. Undeva este un motiv pentru acest lucru, este bazat pe analize, pe dovezi şi nu mai avem ce spune. Trebuie să se lucreze împreună, să se verifice dacă în final se confirmă sau nu, pentru că nu se poate aştepta într-o asemenea situaţia. Dacă există un dubiu, se ia măsura şi se revine asupra ei doar când se ştie că problema este ok”, a mai precizat Raed Arafat.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.