Aproape un milion și jumătate de euro în bancnote false, descoperite la Viena

Aproape un milion și jumătate de euro în bancnote false, descoperite la Viena

Poliția din Viena a prins un falsificator cu 12.000 de bancnote false în valoare de aproximativ 1.500.000 de euro. Este vorba despre un bărbat de 42 de ani din Viena.

Poliția îl urmărea pe falsificatorului de bani încă din luna mai. În timpul unei percheziții efectuate la domiciliul unui cetățean camerunez de 42 de ani din Viena, polițiștii au confiscat 12.000 de bancnote false în valoare de aproximativ 1.500.000 de euro, conform publicației Vienna.at.

Fusese semnalat că încerca să schimbe banii și că era în căutare de potențiali clienți. Faptul că nimeni nu s-a lăsat păcălit se datorează și anchetatorilor de la Biroul Regional de Poliție Criminală. Împreună cu Biroul Federal de Poliție Criminală au reușit să dejoace la timp afacerea bărbatului.

Acuzatul fusese deja arestat în luna mai și a continuat în arest preventiv. Audierea principală în instanță a fost programată de curând, a declarat pentru APA purtătorul de cuvânt al poliției, Philipp Haßlinger.

Ne puteți urmări și pe Google News

La momentul arestării, avea asupra sa un pașaport francez fals. Perchezițiile domiciliare, efectuate, printre altele, la domiciliul său și la cel al unui posibil complice aflat încă în libertate, au scos la iveală un total de 12 000 de bancnote false. Valoare nominală de aproximativ un milion și jumătate de euro. Banca Națională a atestat că „falsurile” sunt „potrivite” pentru fraudă.

Care au fost cele mai falsificate bancnote în România

Potrivit BNR, în anul 2019 au fost 3.507 bucăţi de bancnote false în scădere cu 41% faţă de 2018, bancnota cu cel mai mare număr de falsuri înregistrate fiind cea de 100 lei.

Poliția Română a reușit anul trecut să captureze 92 de bancnote, în cursul unei acțiuni specifice, înainte de a fi puse în circulaţie, iar 3.415 falsuri au fost depistate în circulaţie (cu 40% mai puţine decât în anul 2018).

Bancnota cu cel mai mare număr de falsuri înregistrate a fost cea de 100 lei, cu 3.232 bucăţi (din care 28 bucăţi capturate de poliţie), urmată de bancnota de 50 lei, cu un număr de 214 falsuri, şi bancnota de 200 lei, cu un număr de 49 de falsuri.

Numărul de falsuri la 1 milion de bancnote autentice în circulaţie a fost de 2,1 bucăţi, faţă de 3,8 bucăţi în anul 2018.