Evenimentul Zilei > Social > Aplicația de dating cu care Facebook speră să rupă concurența. Te cuplează de nu te vezi
Aplicația de dating cu care Facebook speră să rupă concurența. Te cuplează de nu te vezi

Aplicația de dating cu care Facebook speră să rupă concurența. Te cuplează de nu te vezi

Facebook va demara testele la o nouă aplicație de dating, care funcționează în afara rețelei sociale și care permite un serviciu mult dorit de utilizatorii platformelor de gen.

Ținând cont de popularitatea aplicațiilor de dating, reprezentanții Facebook vor să-și creeze o astfel de platformă, numită Spark. Ea le va permite utilizatorilor să comunice atât în scris, cât și prin video,potrivit România TV.

Aplicația este destinată “oamenilor buni”. Cum funcționează

Cu aplicaţia de dating pentru “oameni buni”, cum o promovează Facebook, utilizatorii participă la întâlniri video care durează 4 minute. Momentan, nu pare să existe o limită de întâlniri la care se poate participa. Când două persoane sunt interesate să se cunoască mai bine, se trece la nivelul următor – o întâlnire video de 10 minute.  După a doua întâlnire, aplicaţia le va sugera celor doi să ia legătura printr-o aplicaţie de chat, precum Instagram Direct sau iMessage.

Însă bunătatea nu este doar parte a unui slogan. În cadrul procesului de înregistrare, utilizatorii trebuie să spună concret de ce se consideră oameni buni. Mai mult, Facebook a anunțat că răspunsurile acestora sunt verificate de o echipă de angajaţi, înainte ca un utilizator să fie acceptat.

Contul de Facebook va fi un criteriu obligatoriu pentru utilizarea Spark. Aplicația va fi gratuită, o poate folosi oricine, în plus nu va exista varianta de swipe-uri (pentru refuzuri). Mai mult, profilurile personale nu vor fi făcute publice și nu va exista nicio funcție de comunicare directă care să agaseze utilizatorii.

Cum funcționează Facebook Dating

Dacă experimentul Facebook va deveni într-un produs final, Spark va fi al doilea serviciu matrimonial al companiei, după Facebook Dating, lansat în 2019. Facebook Dating foloseşte datele pe care le are despre utilizatorii reţelei sociale pentru a facilita apropierea dintre cei care au interese, hobby-uri sau grupuri comune de prieteni.

Utilizatorii Facebook interesaţi de acest serviciu, disponibil ca o secţiune dedicată în aplicaţia reţelei sociale, trebuie mai întâi să-şi configureze propriul profil de Facebook Dating. După crearea profilului, ei pot publica postări şi story-uri, pot participa la evenimente şi pot lua legătura cu alţi utilizatori. Ca o măsură de securitate, comunicarea directă se face doar în scris.

O facilitate aparte este „Secret Crush”. Este o listă privată în care pot fi adăugate până la 9 persoane de care utilizatorul este interesat. Dacă una din cele 9 persoane îl adaugă la rândul ei pe utilizator în lista „Secret Crush”, se creează automat o conexiune.

Citește și Facebook, agenție matrimonială? Toate site-urile de dating au motive de îngrijorare