Evenimentul Zilei > Actualitate > Apel-surpriză primit de Orban la prima oră a zilei. Mesaj venit cu ștampila Guvernului american
Apel-surpriză primit de Orban la prima oră a zilei. Mesaj venit cu ștampila Guvernului american

Apel-surpriză primit de Orban la prima oră a zilei. Mesaj venit cu ștampila Guvernului american

Ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman a transmis condoleanțe familiilor celor care au pierit în tragedia de la Piatra Neamț. Un semnal puternic este că Statele Unite se implică pentru identificarea cauzelor sinistrului.

„Ambasadorul Zuckerman, în numele Președintelui Donald Trump și al poporului Statelor Unite, transmite sincere condoleanțe familiilor celor care au pierit în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț. Poporul american deplânge astăzi alături de poporul roman”, se arată în mesajul ambasadorului SUA în România, Adrian Zuckerman, postat pe pagina Ambasadei americane la București.

Omagiu pentru curajul medicilor

„Salutăm curajul angajaților și al personalului de intervenție care a acordat primul ajutor la fața locului, care, fără să se gândească la propria siguranță, s-au repezit înapoi în flăcări, pentru a salva pacienții și celelalte persoane care se mai aflau în spital”, transmit autoritățile americane.

Ambasadorul Adrian Zuckerman a declarat: „Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți eroii care au salvat vieți noaptea trecută, din incendiu. Medicul care s-a repezit în flăcări, riscându-și viața pentru a-i salva pe alții este un model demn de urmat pentru noi toți. Îi dorim tot binele și însănătoșire grabnică!”.

Ajutor pentru investigarea cauzelor  incendiului

„Duminică, la primele ore ale dimineții, ambasadorul Adrian Zuckerman i-a telefonat premierului Ludovic Orban pentru a transmite condoleanțe și pentru a oferi sprijin deplin din partea Guvernului Statelor Unite, inclusiv ajutor în ceea ce privește investigarea cauzei incendiului și prevenirea unor tragedii similare, pe viitor”.

„Ambasadorul Zuckerman l-a felicitat pe Prim-ministru pentru răspunsul prompt, profesionist pe deplin, al Guvernului României la această tragedie. Răspunsul Guvernului este cu atât mai remarcabil, având în vedere presiunea enormă asupra resurselor Guvernului, pe fondul pandemiei Covid-19. Ambasadorul a stabilit cu Prim-ministrul să asiste cu un plan de revizuire și modernizare sau reconstruire a tuturor spitalelor din România, pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple vreodată”.

În semn de doliu pentru victime, ambasadorul Adrian Zuckerman a solicitat arborarea drapelului SUA în bernă.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News