Apel disperat către Guvern. Ce se întâmplă cu restaurantele după 15 mai

Apel disperat către Guvern. Ce se întâmplă cu restaurantele după 15 mai

De aproximativ 2 luni, pandemia provocată de noul coronavirus a oprit lumea, iar cele mai afectate ramuri ale economiei sunt turismul și industria HORECA.

În România, starea de urgență expiră pe 15 mai, iar reprezentanți ai industriei HORECA au lansat o serie de propuneri către Executiv astfel încât, după starea de urgență, să se poată redeschide redeschide restaurantele, barurile și cafenele.

Un prim pas ar fi reprezentat de deschiderea teraselor și a unităților de tip take away, pe 16 mai.U Începând cu data de 1 iunie ar trebui deschise restaurantele, barurile și cafenelele însă acestea vor funcționa la 50% din capacitate.

Unitățile ar trebui să se limiteze la un număr de 200 de clienți, iar angajații iar angajații trebuie să poarte mânuși și mască de protecție. De asemenea, între mese va trebui să se păstreze distanța de de 1,5-2 metri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Propunerea reprezentanților industriei HORECA a fost făcută în contextual în care premierul Ludovic Orban a anunțat că restaurantele nu vor putea fi deschise la finalul stării de urgență, scrie Profit.