Evenimentul Zilei > International > Apariție șocantă a lui Kim Jong-un. Imaginile au făcut înconjurul planetei
Apariție șocantă a lui Kim Jong-un. Imaginile au făcut înconjurul planetei

Apariție șocantă a lui Kim Jong-un. Imaginile au făcut înconjurul planetei

ANSA: (Italia), 31 august 2021- Beijing- Liderul nord-coreean Kim Jong-un a apărut și mai slab în imaginile difuzate de rețeaua de stat Kctv care documentează participarea sa la Ziua Tineretului de la Phenian, unde a fost întâmpinat de sute de persoane pregătite pentru obișnuita fotografie suvenir.

La eveniment, care a avut loc marţi, Kim, în vârstă de 37 de ani, poartă o jachetă albă cu guler şi rever care este foarte largă în jurul șoldurilor.

Tot KCNA a difuzat şi fotografii făcute cu câțiva foști prizonieri tineri care s-au oferit să lucreze în „sectoare dificile și provocatoare”, îndemnaţi de Kim să devină o „scânteie” în procesul de dezvoltare națională. Liderul, potrivit raportului publicat marţi, „i-a ținut de mână pe fiecare dintre tinerii care s-au oferit voluntar să lucreze în sectoare dificile și provocatoare, cu o mare conștientizare și entuziasm, pentru a-și glorifica tinerețea”. Acei tineri care „rămăseseră în urma celorlalți și-au dat seama că trebuie să fie recunoscători Partidului Muncitoresc și sistemului socialist care i-a îmbrățișat și i-a îndrumat, şi s-au oferit voluntari pentru a lucra în locurile cele mai grele și exigente”, a adăugat KCNA.

Coreea de Nord cere înăsprirea sancțiunilor pentru cetățeni

Coreea de Nord și-a intensificat eforturile pentru educația ideologică, în special în rândul tinerilor, temându-se că ar aceştia putea fi expuși excesiv culturilor străine, adoptând în acest sens şi o lege, la sfârșitul anului 2020, ce prevede înăsprirea sancțiunilor privind deținerea de videoclipuri realizate în Coreea de Sud, sau în străinătate.

În ceea ce privește greutatea lui Kim, la începutul lunii iulie, serviciile secrete din Seul (NIS) estimaseră atunci că liderul suprem ar fi slăbit undeva între 10 și 20 de kilograme, eliminând ipotezele privind eventuale probleme de sănătate. Care fuseseră relansată cu puțin timp înainte, pe 28 iunie, când KCTV a difuzat un interviu inedit cu un rezident al capitalei care spunea că „văzându-l atât de slab pe respectatul general, ni se frâng inimile”. Potrivit observatorilor, dieta liderului ar putea fi legată mai mult de motive de propagandă, participare și apropiere de oamenii care se confruntă cu provocări precum criza alimentară și economică, exacerbată de pandemia Covid-19 și de sancțiunile pentru rachete și turbulențe nucleare.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: