Evenimentul Zilei > International > Kim Jong-un a slăbit ”de grija poporului”. Nord-coreenii au dat ordin să nu se discute despre pierderea în greutate a şefului suprem
Kim Jong-un a slăbit ”de grija poporului”. Nord-coreenii au dat ordin să nu se discute despre pierderea în greutate a şefului suprem

Kim Jong-un a slăbit ”de grija poporului”. Nord-coreenii au dat ordin să nu se discute despre pierderea în greutate a şefului suprem

MARSEILLE NEWS. Kim Jong-un: punctul de vedere al unui medic dezvăluit de un jurnalist: Fotografiile unui bărbat de 37 de ani, suplu, au făcut senzaţie când au apărut în iunie, în special având în vedere temerile privind sănătatea sa de anul trecut, care au declanşat la rândul lor zvonuri potrivit cărora el ar fi murit în urma unei intervenţii chirurgicale cardiace eşuate.

Oficialii guvernamentali insistă pe faptul că Kim Jong-un, numit în mod obişnuit „cea mai înaltă demnitate”, este perfect sănătos şi de fapt a slăbit din cauza îngrijorării pentru poporul său confruntat cu agravarea penuriei alimentare din cauza pandemiei de coronavirus în desfăşurare.

Răpândirea de zvonuri care fac speculaţii despre sănătatea sa este considerată de către guvern o trădare, a declarat un cunoscător al realităţii nord-coreene pentru site-ul susţinut de Statele Unite, Radio Free Asia.

Sursa, vorbind sub acoperirea anonimatului, a adăugat: ca este o „acţiune reacţionară” să vorbeşti despre sănătatea liderului.

„Unităţile de supraveghere de proximitate au declarat de asemenea că pierderea bruscă în greutate nu se datorează unei probleme de sănătate, ci mai curând faptului că suferă în singurătate pentru binele ţării şi al persoanelor în criză.

Li s-a spus nord-coreenilor să nu speculeze despre pierderea în greutate a lui Kim Jong-un.

Unii participanţi la reuniune au spus că au inima zdrobită aflând că şeful lor suferă singur confruntat cu criza naţională – dar cunoscătărul realităţii a sugerat că ei nu spun decat ce vor să audă oficialii prezenţi la reuniune.

Nesurprinzător, dat fiind faptul că Kim a cântărit la un moment dat aproape 300 de livre, sursa a mai spus că unii dintre cei prezenţi au considerat pierderea în greutate un lucru bun.

Ei au explicat: Este prima dată când autorităţile simt nevoia să explice oficial prin intemediul unităţilor de supravegere de proximitate în fiecare regiune că Cea Mai Înaltă Demnitate nu are nicio problemă de sănătate.

„Dar pe de o parte unii rezidenţi au acceptat, afirmând că pierderea în greutate nu este un lucru rău, deoarece modul în care se prezenta înainte de a slăbi părea mai periculos pentru sănătatea sa”.

Într-un interviu difuzat de canalul public de televiziune KRT în iunie, un bărbat anonim a declarat: „Să-l vezi pe secretarul general respectat Kim Jong-un părând emaciat frânge inima poporului nostru.

„Toată lumea spune că i-au curs lacrimile”

În acest timp, analiştii de la NK News, un site Web de la Seul care supraveghează Coreea de Nord, au notat că ceasul lui pare mai stâns pe încheietură, care este aparent mai subţire.