Evenimentul ZileiSocialAnunţul premierului Orban despre carantinare. Ce se va întâmpla în Bucureşti

Anunţul premierului Orban despre carantinare. Ce se va întâmpla în Bucureşti

Anunţul premierului Orban despre carantinare. Ce se va întâmpla în Bucureşti
Premierul Ludovic Orban a declarat că în localităţile unde a fost impusă carantinarea rezultatele sunt bune: au înregistrat o reducerea numărului de cazuri.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că măsura carantinării localităţilor unde creşterea numărului de cazuri de COVID-19 este mare dă rezultate, precizând că sunt aproape 50 de localităţi în carantină, însă în Bucureşti nu este nevoie de impunerea acestei măsuri pentru oprirea creşterii.

În opinia premierului rezultatele se văd în anumite localităţi unde a fost impusă carantinarea

Avem la dispoziţie instrumente precum carantinarea şi aţi văzut că am luat decizia de carantinare peste tot unde am considerat şi unde, pe baza evaluărilor DSP, s-a solicitat carantina. Avem la Baia Mare, la Zalău, Sibiu, Alba Iulia, Sebeş, Cugir, avem inclusiv capitale reşedinţe de judeţ carantinate. La Bistriţa am înţeles că se va derula procedura de carantină. Avem aproape 50 de localităţi care sunt în carantină, a afirmat Orban.

Premierul a mai menţionat că, din analiza datelor din Sălaj, carantinarea a dat rezultate

Am făcut analiza pe cele trei localităţi urbane din Sălaj pentru care s-a decis intrarea în carantină pe data de 5 noiembrie. Toate cele trei localităţi, după aproximativ şapte zile, au început să înregistreze reducerea numărului de cazuri, deci un trend descendent. Deci măsura de carantinare este o măsură care dă rezultate, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a spus că datele de la Cluj şi Timişoara arată că în aceste zone este un platou şi nu a existat o creştere semnificativă a cazurilor, fiind posibil ca măsurile luate pe plan local şi naţional să dea rezultate, fără să fie nevoie de carantină.

Întrebat despre situaţia din Bucureşti şi ce se va întâmpla pe viitor, premierul Orban a răspuns:

De asemenea, în legătură cu situaţia din Bucureşti, premierul Ludovic Orban a declarat că în Capitală este o rată a infectării de 5,6 la mie, fiind un ritm de creştere liniar şi este posibil să fie oprită creşterea numărului de cazuri, fără dispunerea măsurii carantinării, a concluzionat premierul.


Accesează: