Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunţul a fost făcut! Când se va încheia pandemia de coronavirus
Anunţul a fost făcut! Când se va încheia pandemia de coronavirus

Anunţul a fost făcut! Când se va încheia pandemia de coronavirus

Pandemia de coronavirus ar putea să se încheie până în luna iunie, spune un medic din China.

Dacă toate țările se vor mobiliza în lupta împotriva pericolului generat de coronavirus, s-ar putea să scăpăm până în prima lună de vară, spune medicul. China a declarat că vârful epidemiei a trecut, în ultimele săptămâni înregistrându-se tot mai puține cazuri noi în Hubei.

Aproximativ două treimi din cazurile globale de coronavirus au fost înregistrate în provincia Hubei din China, acolo unde virusul a apărut pentru prima dată în luna decembrie. În ultimele săptămâni, marea majoritate a cazurilor noi au fost în afara Chinei, în Europa.

„În linii mari, vârful epidemiei a trecut în China. Numărul cazurilor noi este în scădere”, a declarat Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate.

Zhong Nanshan, consilier medical al guvernului chinez, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că atâta timp cât țările iau în serios această pandemie și sunt pregătiți să ia măsuri ferme, există posibilitatea ca acest coșmar să se termine peste câteva luni.

„Sfatul meu este ca toate țările să urmeze instrucțiunile OMS și să intervină la scară națională. Dacă toate țările s-ar mobiliza, totul s-ar termina până în iunie”, a spus Nanshan.

Zhong, un epidemiolog în vârstă de 83 de ani, renumit pentru că a ajutat la combaterea focarului Sars în 2003, a declarat că virusurile din aceeași familie devin de obicei mai puțin active în lunile călduroase, ceea ce ar putea ajuta la încetinirea răspândirii noului coronavirus.

„Estimarea mea se bazează pe scenariul în care toate țările iau măsuri. Dar, dacă unele țări nu tratează cu seriozitate gravitatea situației, aceasta ar putea dura mai mult”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE