El a făcut referire la unul dintre sloganurile protestatarilor faţă de Ordonanţa 13, la începutul anului. „Nu va fi o ordonanţă de urgenţă sau altceva 'noaptea, ca hoţii', va fi ziua, la prânz şi trimis către Parlament, nu adoptat”, a spus Tudose.

Tudose a explicat propunerile de modificare a legilor justiţiei, prezentate de ministrul Tudorel Toader, sunt „o sinteză a propunerilor venite din partea tuturor organismelor posibile, a tuturor actorilor din acest joc”.

„Forul suprem democratic al oricărei ţări, acolo va fi luată decizia în România”, a subliniat el, adăugând că un episod precum cel al OUG 13 nu se va repeta. „Am promis şi vă spun – şi e şi decizia politică a coaliţiei – că nu mai facem aşa ceva. Şi nu mai facem”, a susținut Tudose.

El a adăugat că „domnul Toader s-a consultat cu cam toată lumea. A fost la Bruxelles, a explicat. Şi aici a fost un joc. A apărut un comunicat din partea Comisiei Europene care îl făcea ţăndări şi ne făcea pe toţi. După aia, a venit un comunicat de la Bruxelles care spunea că 'Domne, de fapt nu e al Bruxelles-ului, e al agenţiei din România, pe care doamna l-a dat ca şi cum ar fi de-acolo'. O nebunie. Se dovedeşte încă o dată că românii sunt cei mai mari adversari ai României, mai ales în ceea ce priveşte relaţiile externe”.

În ceea ce privește parcursul pe care îl vor urma respectivele propuneri de modificare a legilor justiţiei, Tudose a precizat că „domnul Toader a trimis materialul la CSM. Când va veni şi materialul de la CSM, avizat, neavizat, cu propuneri, fără propuneri, eu voi pune capitolul propuneri în discuţia guvernamentală”.