Evenimentul Zilei > International > Anunț ȘOC. Vladimir PUTIN se gândește să DEMISIONEZE
Anunț ȘOC. Vladimir PUTIN se gândește să DEMISIONEZE

Anunț ȘOC. Vladimir PUTIN se gândește să DEMISIONEZE

Un apropiat al liderului de la Kremlin a făcut un anunț șoc. Aleksei Kudrin susține că Vladimir Putin ar putea lua în calcul o demisie pentru a convoca alegeri prezidențiale anticipate în scopul obținerii unui mandate mai solid, pentru a putea implementa reforme politice și economice fundamentale.

"Vladimir Putin este un om pragmatic care are un simţ acut al situaţiei politice şi este posibil să decidă amânarea reformelor; însă, ar putea convoca alegeri anticipate, pentru a obţine un mandat solid pentru reforme economice, Dacă nu poţi aplica reforme structurale înainte de alegeri, ceea ce este greu de făcut, atunci trebuie să o faci după alegeri sau să organizezi alegeri anticipate", a adăugat Kudrin, informează Mediafax, citând The New York Times. 

Vadimir Putin se află la conducerea Rusiei din 2000, acesta fiind al treilea mandat. Totuși, Kudrin a precizat că nu a avut nicio discuție cu Putin pe această temă. Economia Rusiei, afectată de sancţiuni economice occidentale din cauza crizei ucrainene şi dependentă de vânzarea petrolului şi gazelor, a intrat în recesiune, scăzând cu 2,2% în primul trimestru. Experţii ruşi au propus reforme structurale pentru a evita stagnarea economică.