Evenimentul ZileiPoliticaPrimul mare examen al miniștrilor din Guvernul Cîțu. Ce le cere premierul

Primul mare examen al miniștrilor din Guvernul Cîțu. Ce le cere premierul

Primul mare examen al miniștrilor din Guvernul Cîțu. Ce le cere premierul
Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, că toate companiile de stat cu pierderi primesc bani de la buget doar în baza unui plan de restructurare.
Florin Cîţu a anunţat că planul de restructuare/reformă pentru companiile de stat cu pierderi reprezintă unul din indicatorii pe care îl va folosi la evaluarea miniștrilor.
Companiile cu capital de stat vor primi bani de la buget doar dacă se restructurează”, este mesajul  transmis de premierul Florin Cîțu. 
Un alt anunţ important al premierului este despre bugetul pe 2021, unde dă asigurări că toate prioritățile din programul de guvernare vor avea finanțare.

Companiile de stat cu pierderi primesc resurse de la buget doar în baza unui plan de restructurare

Florin Cîţu: „A venit momentul! Pregătim bugetul pentru 2021. Toate prioritățile din programul de guvernare vor avea finanțare.
În același timp, apare o modificare importantă”, anunţă premierul într-o postare pe social media.
„Companiile de stat cu pierderi primesc resurse de la buget DOAR în baza unui plan de restructurare/reformă. Vă spun clar tuturor. Fiecare proces de restructurare pe care îl voi dispune o să fie monitorizat și judecat în guvern”, a scris premierul pe Facebook.

Metoda de evaluare a miniştrilor

„Voi cere miniștrilor să prezinte trimestrial stadiul de implementare al acestor programe de restructurare/reformă.
Planul de restructuare/reformă pentru companiile de stat cu pierderi reprezintă unul din indicatorii folosiți de mine la evaluarea miniștrilor”, a concluzionat premierul în postare sa.

Când va fi prezentat bugetul în Parlament

Premierul Cîţu a declarat că bugetul pentru anul 2021 va fi prezentat în Parlament la finalul lunii ianuarie: ”Bugetul va fi prezentat, cred eu, în Parlament, spre sfârșitul lunii ianuarie. Deja ministerele primesc limitele de la Ministerul Finanțelor Publice, noile ministere create. Vom începe discuțiile pe buget cu miniștrii de săptămâna viitoare, ca să fie gata până la începutul lunii februarie”, a subliniat Florin Cîțu.

Întrebat dacă este posibil ca Guvernul să treacă legea bugetului prin asumarea răspunderii, a r[spuns: ”Nu. Mergem pe dezbatere în Parlamentul României. Eu întotdeauna am sperat la responsabilitate din partea parlamentarilor români, mai ales în aceste condiții dificile, când trecem printr-o pandemie, prin perioada de vaccinare. Eu sper că sunt responsabili parlamentarii”.


Accesează: