Evenimentul Zilei > Politica > Anunț de ultim moment de la Guvern! Banii au intrat deja în conturi. Nicolae Ciucă a dat ordin
Anunț de ultim moment de la Guvern! Banii au intrat deja în conturi. Nicolae Ciucă a dat ordin

Anunț de ultim moment de la Guvern! Banii au intrat deja în conturi. Nicolae Ciucă a dat ordin

România a accesat primul miliard de euro din suma de alocată de Uniunea Europeană prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă în condițiile în care Guvernul avea de atins mai multe obiective asumate prin program, la finalul lunii martie.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, vineri, 1 aprilie, că primul miliard de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost deja accesat. O bună parte din aceste fonduri sunt alocate, prin intermediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, autorităţile publice care vor derula programe de eficientizare energetică, siguranţă seismică sau la incendii.

Nicolae Ciucă a mai precizat că România și-a îndeplinit la timp obligațiile asumate față de Comisia Europeană prin PNRR. Astfel, a mai spus premierul, România începe să valorifice alocarea financiară de 30 de miliarde de euro, care i-a fost alocată de la Bruxelles.

„Banii europeni vor contribui la renovarea clădirilor din întreagă ţară şi reprezintă cea mai bună dovadă a modului în care Guvernul României abordează şansa enormă pentru dezvoltarea şi modernizarea ţării pe care o are prin acest program de redresare. Prin intermediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, autorităţile publice locale sau centrale vor derula programe de eficientizare energetică, siguranţă seismică sau la incendii.

România şi-a îndeplinit la timp obligaţiile asumate prin PNRR şi începe deja să valorifice cele aproape 30 de miliarde de euro puse la dispoziţia noastră”, a scris premierul Nicolae Ciucă, într-un mesaj pe care l-a postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

România și-a atins toate obiectivele asumate până acum

Declarația cu privire la miliardul de euro accesat prin PNRR, vine la o zi după ce Nicolae Ciucă anunța că toate cele 24 de ținte și jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) asumate de România pentru primul trimestru au fost îndeplinite.

„Toate cele 24 de ținte și jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) asumate pentru primul trimestru al acestui an sunt îndeplinite din perspectiva responsabilității Guvernului. A fost un efort de echipă. Mulțumesc tuturor celor implicați!”, a scris premierul tot pe contul său de Facebook

Nicolae Ciucă a precizat că activitatea guvernului va continua pentru a valorifica toți banii repartizați prin PNRR pentru dezvoltarea României. Guvernul a aprobat mai multe acte normative pentru atingerea jaloanelor și țintelor pe care România le are de gestionat trimestrul acesta, care se închide joi.

„Activitatea noastră va continua în același ritm susținut pentru a valorifica cele aproape 30 de miliarde de euro, bani pe care îi vom investi pentru dezvoltarea României și în beneficiul cetățenilor”, a mai adăugat Ciucă.