Anunţ crunt pentru români! „Vom intra în lockdown!” „Vin valurile 3 și 4”

Anunţ crunt pentru români! „Vom intra în lockdown!” „Vin valurile 3 și 4”

Lorand Savu, doctor în microbiologie moleculară, a dat cel mai crunt avertisment de până acum. În opinia sa „vor veni valurile 3 și 4”.

În opinia lui Lorand Savu, doctor în microbiologie moleculară, numărul de cazuri grave va intra pe o puternică pantă ascendentă în luna decembrie.

„În decembrie vom ajunge la lockdown. Teoretic, numărul va crește, chiar dacă nu vom detecta numărul de cazuri. Numărul va fi mult mai mare și asta se va vedea la cei care se vor simți mai rău. Mă aștept ca numărul de cazuri de la ATI să fie mai mare, chiar dacă numărul de testări rămâne constant, numărul de cazuri la fel. Dar numărul persoanelor netestate se vor simți rău și vor aglomera și mai tare secțiile de ATI”, a declarat Lorand Savu.

Cele mai recente măsuri restrictive impuse de guvern nu au impactul la care se sperau autoritățile. Astfel, România rămâne cu aproximativ 10.000 de infectări zilnice și peste 1.000 de pacienți la ATI.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lorand Savu, doctor în microbiologie moleculară: „În următoarele săptămâni, mai toată țara va intra în lockdown

25 de județe ale României se află în scenariul roșu. Cele mai afectate, Sibiu, Ilfov și Cluj. Doctorul în microbiologie moleculară crede că este doar o chestiune de timp până când toată țara va intra în lockdown și subliniază necesitatea dublării numărului de teste zilnice.

„În următoarele săptămâni, mai toată țara va intra în lockdown și va veni valul 3 și valul 4. Nu prea mai ai ce să mai faci, în momentul de față. Dacă nu vor mări capacitatea de testare, nu vom fi schimbări majore (n.r. - în ceea ce privește cifrele). La nivelul acesta de populație, numărul ideal ar fi undeva la 100.000 de teste pe zi”, a mai declarat expertul.

Masca, inutilă împotriva SARS-COV-2

Medicul este de părere că masca medicală comună, aflată la îndemâna oricărui cetățean, prin intermediul farmaciilor, nu are un mare efect în ceea ce privește protecția împotriva SARS-COV-2. O soluție mai sigură este masca utilizată de specialiști în laboratoare, crede Lorand Savu.

„Poate pare un pic exagerat și nu știu dacă este posibil la nivel de stat să se impună astfel de măsuri. Credința mea este că singura salvare este masca FFP 2. Nu masca medicală, nu altceva, ci masca FFP 2. Se folosește în laborator, în sistemul medical. Trebuie impusă la nivel de țară. În opinia mea, masca normală este prea puțin protectivă. Riscul de infectare ar fi aproape de 0 în cazul măștii FFP 2”, a declarat Lorand Savu pentru B1tv.