Evenimentul Zilei > Sport > Antrenorii care își umilesc fotbaliștii, puși la zid. „E ridicol, penibil!”
Antrenorii care își umilesc fotbaliștii, puși la zid. „E ridicol, penibil!”

Antrenorii care își umilesc fotbaliștii, puși la zid. „E ridicol, penibil!”

O regulă impusă de FRF naște multe polemici în fotbalul autohton.

Nu este de acord cu antrenorii care păcălesc regula U21 și schimbă al doilea fotbalist care se încadrează la această normă, imediat după începerea partidei. Adrian Mutu, selecționerul naționalei de tineret a României, nu a ezitat să-i atace pe tehnicienii care procedează la astfel de practici. Printre cei vizat, Ionuț Badea, de al FC Argeș și Dan Petrescu, antrenorul campioanei CFR Cluj.

„Afectează puțin antrenorii această regulă. Nu toate echipele au cei mai buni jucători U21. Dacă toți ar avea aceeași valoare, ar fi altceva. Dar nu se întâmplă asta. Devine o problemă, ești obligat să începi cu un anumit jucător. De exemplu, Badea îi schimbă rapid pe acești copii de la FC Argeș. E ridicol, penibil!”, a declarat Adrian Mutu la GSP Live.

„Eu nu sunt de acord, nu aș face așa ceva”

Selecționerul reprezentativei de tineret a mai afirmat că regula are un scop și ar trebui să fie respectată, pentru a ajuta fotbalul românesc. Eu „Eu nu aș scoate niciodată în minutul 1 un copil, l-aș lăsa cel puțin 20 de minute. Regula U21 e făcută pentru acest lucru, pentru viitorul fotbalului românesc. Totuși, antrenorii trăiesc prin rezultate și atunci devine o problemă pentru ei, răspund cu postul. Eu nu sunt de acord, nu aș face așa ceva. Dar Badea, de la FC Argeș, dacă mai pierde două meciuri, e demis, așa că îl înțeleg într-un fel.”

După meciul cu CS „U” Craiova, antrenorul lui FC Argeș, Ionuț Badea, explica. „Sunt un psiholog destul de bun și vorbesc cu jucătorii pe care-i schimb. Nu știu care e diferența dintre un jucător schimbat în minutul 7 cu unul schimbat în minutul 2. Sunt nevoit să fac aceste schimbări, pentru că suntem descoperiți la capitolul fotbaliști U21. Nu mi se pare oportună a doua regulă, cea cu doi jucători U21 pe teren, îi transmit și domnului Mihai Stoichiță asta.”