Evenimentul ZileiVremeaVești proaste pentru români. Credeați că am scăpat? Luna februarie va fi crâncenă

Vești proaste pentru români. Credeați că am scăpat? Luna februarie va fi crâncenă

Vești proaste pentru români. Credeați că am scăpat? Luna februarie va fi crâncenă
ANM, luna februarie 2022. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru luna februarie.  Vremea se va răci şi vom avea parte de un val de aer polar.

ANM, luna februarie 2022. Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că, în următoarele săptămâni, vremea va fi mult mai rece, iar în anumite zile, din cauza unor valuri de aer polar, temperaturile ar putea atinge -15 grade Celsius.

Meteorologii spun că ne vom afla sub influența unei mase de aer polar

Masa de aer rece se va extinde și se va intensifica în mai multe zone ale ţării. Temperaturile vor deveni negative în mare parte din țară. Noaptea va fi caracterizată de o vreme geroasă, ajungând între -10 şi -15 grade.

Cel mai rece va fi luni, când maximele vor fi în general negative, de la -8 în centrul țării, până la -3 grade în partea sudică.  Vântul va prezenta intensificări nu doar în zonele montane. În asociere cu temperaturile scăzute, temperaturile reale resimțite vor fi cu mult mai mici”, a explicat meteorologul ANM Alina Șerban.

ANM, luna februarie 2022:  săptămâna 24-31 ianuarie 2022

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice și în extremitatea de sud-est a țării, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane. În restul teritoriului, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sud-estice, dar și local excedentar la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

ANM, luna februarie 2022: săptămâna 31 ianuarie – 7 februarie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte, local în centru și la munte.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în regiunile estice, sudice și vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ANM, luna februarie 2022: săptămâna 7-14 februarie 2022

În perioada acesta va fi o medie a temperaturilor identică cu cea normală pentru pentru acest interval. Local însă există șanse ca ele ă fie ușor mai scăzute.

În ce privește regimul pluviometric, el va fi deficitar în zonele vestice și nord-vestice, apoi în restul teritoriului cantitatea de apă se va apropia de specificul perioadei menționate.

În regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

ANM, luna februarie 2022: săptămâna 14-21 februarie 2022

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sudică a țării.

Astăzi, duminică 23 ianuarie, vremea va fi rece, cu valori termice de -6 grade, la -3 grade C și vânt. La munte, bate cu 100 km pe oră, în timp ce la mare e posibil să fie un pic de lapoviță. Ninsori sunt la munte, după care ziua de luni aduce temperaturi și mai mici, -9 grade. La București vor fi 0 grade, marți vor fi -7 grade, transmite ANM.


Accesează: