Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) anunţă maxime de 15 grade, dar şi ploi slabe. La munte sunt aşteptate lapoviţe şi ninsori. Până pe 22 decembrie sunt prognozate temperaturi anormale pentru data din calendar.

Joi, 12 decembrie, vremea va fi predominant închisă. Temporar va ploua în regiunile sud-vestice şi sudice, local în cele estice şi doar izolat în restul teritoriului.

La munte vor fi precipitaţii mixte, iar la altitudini în general de peste 1200 m, treptat vor predomina ninsorile. Izolat se va depune polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral, în sudul Banatului, iar în a doua parte a intervalului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade, iar cele minime între -3 şi 8 grade. Local dimineaţa şi izolat noaptea, în zonele joase de relief, va fi ceaţă.

În Capitală va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade. De vineri începe să se încălzească uşor. Cerul va fi temporar noros şi va ploua îndeosebi seara şi noaptea, în jumătatea de vest a ţării şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului.

„Dinspre centrele care fac estimări sezoniere, o imagine, la nivelul Europei, pentru iarna care urmează, ar arăta, pentru partea central-sudică, influenţa Mării Mediterane, în sensul că par a fi mai multe precipitaţii şi temperaturi mai blânde, un regim termic mai blând, dar şi posibilitatea extinderii dinspre Câmpia Rusă a maselor de aer mai rece spre partea de SE a Europei.

Iar noi suntem fix între ele. Când am văzut această prognoză, am zis că e undeva pe medie. Aşa arată o iarnă normală în România”, a explicat Florinela Georgescu, director Meteorologie Operațională ANM, conform Playtech.ro.