Evenimentul ZileiSocialAnisie pune tunurile pe „chiulangii”. Sesizări pe bandă rulantă! Lecțiile online nu se țin

Anisie pune tunurile pe „chiulangii”. Sesizări pe bandă rulantă! Lecțiile online nu se țin

Anisie pune tunurile pe „chiulangii”. Sesizări pe bandă rulantă! Lecțiile online nu se țin
Luni, în contextul în care mii de unități de învățământ din România își desfășoară activitatea în scenariul roșu, Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a făcut o serie de precizări cruciale.

Luni, într-o conferință de presă, Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării a declarat că „după conferință, vor fi publicate modelele pentru Evaluarea Națională care va fi susținută anul viitor. Mai multe detalii despre acest subiect vă vor fi oferite de către doamna Luminița Barcari, secretar de stat”, a declarat ministrul Educației.

De asemenea, Monica Anisie a mai atras atenția cu privire la un fenomen alarmant. Aceasta a făcut un apel către Inspectoratele Școlare Județene să intensifice activitatea de monitorizare a modului în care profesorii țin lecții online.

„Fac un apel către inspectoratele școlare. Să intensifice activitatea de monitorizare a lecțiilor online. Vin tot mai multe sesizări, atât de la elevi, cât și de la părinți că aceste lecții nu se desfășoară”, a mai spus Monica Anisie.

Cursurile în şcolile din Bucureşti rămân în scenariul roşu de funcţionare

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, în şedinţa de luni, ca pentru unităţile de învăţământ preuniversitar, cursurile să se desfăşoare în continuare online, cele faţă în faţă fiind suspendate.

Rămâne obligatorie purtarea măştii de protecţie în Bucureşti, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spaţiile publice închise şi deschise.

„În unanimitate s-a decis menţinerea măsurilor care se află încă în vigoare până la 12 noaptea aprobate prin fosta hotărâre”, a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Este vorba despre hotărârea luată de CMBSU pe data de 19 octombrie, cu aplicare din 20 octombrie pentru 14 zile.

Traian Berbeceanu a declarat că nu s-a considerat necesar şi oportun să fie introduse măsuri restrictive noi iar cele în vigoare vor continua până pe 16 noiembrie, la ora 12 noaptea.

Prefectura Capitalei menţiona pe 19 octombrie că activitatea desfăşurată în creşe, after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educaţiei şi Cercetării, al Ministrului Sănătăţii şi al Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale. Desfăşurarea activităţilor în învăţământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universităţi, acestea având autonomie universitară, conform reglementărilor în vigoare.


Accesează: