Evenimentul Zilei > Social > Creșteri pentru EvZ.ro și Capital.ro, în octombrie. Cum au evoluat publicațiile online
Creșteri pentru EvZ.ro și Capital.ro, în octombrie. Cum au evoluat publicațiile online

Creșteri pentru EvZ.ro și Capital.ro, în octombrie. Cum au evoluat publicațiile online

Cele două ziare online mari ale Editurii Evenimentul și Capital au înregistrat creșteri ale traficului în luna octombrie.

SATI a publicat astăzi cifrele de trafic ale site-urilor auditate din România. Site-urile de știri au crescut, în octombrie, dar tot aici există și o surpriză: Cancan.ro a pierdut 37 de milioane de afișări în doar o lună, adică mai mult de 50%. Adevarul.ro a avut o creștere importantă, în timp ce site-urile de sport au scăzut.

Evenimentul zilei a urcat o poziție în clasamentul site-urilor de știri și crescut cu peste 250.000 de cititori unici în octombrie față de septembrie, până la 4.846.478 de persoane, și cu peste 10% la numărul de afișări, articolele EvZ.ro fiind citite de 44.866.212 ori.

Capital.ro, de asemenea, a urcat o poziție în topul unicilor, devansând playtech.ro, cu 6.519.063 de cititori și 53.039.279 de afișări în luna octombrie, unde a câștigat două poziții în top, cu un plus de aproximativ 3 milioane de afișări față de septembrie.

Evoluția celorlalte site-uri

Digi24.ro redevine lider în clasament, având o creștere substanțială a numărului de afișări, de la 76 de milioane în septembrie, la 90 de milioane în octombrie.

În schimb, digisport pierde mai mult de 11 milioane de afișări, de la aproximativ 83 de milioane la 71 de milioane de afișări în octombrie.

Cancan.ro, care se afla pe locul 4 în clasamentul afișărilor în luna septembrie, cu 71.655.700 de afișări, se află în octombrie pe locul 14, cu 34.620.562 de afișări, o prăbușire de peste 50% reprezentând un minus de 37 de milioane de afișări.

Tot scădere a înregistrat și gsp.ro, de la 82 de milioane în septembrie, la 75 de milioane în octombrie.

StirileProTV își continuă trendul descedent început luna trecută, însă îl mai temperează la o scădere de doar 5 milioane de afișări, spre deosebire de luna trecutî când înregstrase un minus de 13 milioane de afișări față de august.

De asemenea, o creștere importantă a înregistrat site-ul adevarul.ro, de la 39 de milioane la 45 de milioane de afișări.

Cancan, același număr de unici, la afișări cu 50% mai puține

În ceea ce privește numărul de unici, supriza lunii vine de la adevarul.ro, care trece pe locul 2, cu 7,8 milioane de unici, în creștere față de luna trecută cu un milion de unici, cifră care, în termeni de unici lunari este foarte mult.

Trebuie precizat faptul că site-ul cancan.ro a păstrat aproximativ același număr de unici (3,6 milioane) deși numărul de afișări s-a înjumătățit.

Un alt site care a înregistrat o scădere importantă este observatornews.ro, care a pierdut circa 12 milioane de afișări și peste un milion de unici lunari.