Evenimentul Zilei > Actualitate > Animalele ies din păduri și în Italia. Imagini cu mistreți pe plajă și pe bulevard
Animalele ies din păduri și în Italia. Imagini cu mistreți pe plajă și pe bulevard

Animalele ies din păduri și în Italia. Imagini cu mistreți pe plajă și pe bulevard

Ceva se întamplă de ies animalele prin orașe. La noi ies urșii pe străzi, la italieni se plimbă mistreții.

În România, problema cu urșii e veche, dar niciodată cu atâtea atacuri și oameni morți ca în acest an. Italienii însă nu sunt obișnuiți cu animale sălbatice pe șosele, bulevarde, pe plajă sau prin curțile lor. Și totuși, de ceva timp atât jurnaliștii, cât și locuitorii din Genova semnalează și fotografiază niște mistreți care își fac apariția prin oraș.

Persoana căreia i-am cerut explicații despre imaginile surprinse și postate de italieni pe paginile lor de Facebook mi-a spus că, de vreo două luni, se confruntă cu vizitele acestea. La început spaima a fost mare-mare, dar pentru că încă nu s-a produs niciun atac, panica a mai dispărut.

„Au fost semnalati cei doi mistreti și pe o plajă din Genova. Normal că lumea s-a speriat, s-au făcut reclamații. Dar tot apar. Nici Politia nu face mare lucru. Astăzi (luni, 26 iulie 2021), într-adevăr, mistreții erau pe strada cea mai cunoscută din Genova, ultracentral. E cunoscută pentru magazinele de haine, etc, e strada de shopping practic”, mi-a spus sursa mea, care locuiește în Genova.

 Doi polițiști au dus mistreții într-un loc sigur

Site-ul TeleNord.it a prezentat în această dimineață imagini cu acești doi mistreți umblând prin Genova, unul din marile orașe din Italia. Jurnalistul italian a scris că animalele au fost surprinse pe cel mai cunoscut bulevard, acolo unde se întind, de-o parte și de alta, magazine de tot felul. Aici, italenii și turiștii fac shopping intens.

După ce s-a dat alarma, doi polițiști locali au venit și au dus mistreții într-un loc sigur, mai consemnează jurnalistul italian, fără a preciza nici cum s-a petrecut acest lucru, nici unde au fost duse animalele sălbatice. Posibil să le fi mânat pe străzi, ca pe oi, până la pădure. Căci mistreții, așa cum am spus, apar și dispar de pe străzile din Genova de două luni.