Evenimentul Zilei > Actualitate > EVACUAȚI DIN Charles de Gaulle Plaza. Află motivul pentru care unii angajați au încuiat azi biroul
EVACUAȚI DIN Charles de Gaulle Plaza. Află motivul pentru care unii angajați au încuiat azi biroul

EVACUAȚI DIN Charles de Gaulle Plaza. Află motivul pentru care unii angajați au încuiat azi biroul

În această dimineață, zeci de angajați ai unor firme din clădărea Charles de Gaulle Plaza au ieșit în stradă. Au stat pe trotuare timp de aproximativ o oră, în care pompierii au făcut unele verificări. A fost un exercițiu al pompierilor, care a avut ca scenariu un incendiu. Unii angajați au refuzat să coopereze.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București -Ilfov au început o serie de exerciții în București, la clădirile care au peste 28 de metri, la toate stațiile de metrou dar și în apropierea acestora. Astăzi a venit rândul angajaților din clădirea cunoscută sub numele Charles de Gaulle Plaza, din apropierea stației de metrou Aviatorilor. „A fost un exercițiu din seria celor declanșate în urmă cu trei săptămâni, de recunoaștere a obiectivelor din raionul de intervenție al subunităților. Se verifică toate căile de evacuare, timpul de și intervenție, stația de pompare, resursele de apă, planul de evacuare și se constată dacă au fost făcute modificări în clădire pentru care nu s-au cerut aprobări. Totodată se verifică nivelul de intruire și pregătire al angajaților de către personalul administrativ cu atribuții în domeniu. Astfel de exerciții au loc zilnic la obiectivele importante din Bucuresti”, a explicat, pentru EVZ, Daniel Vasile, purtătorul de Cuvânt al ISU București-Ilfov.

De regulă, la aceste exerciții, pompierii se lovesc și de refuzul unor administratori ai clădirilor. Există și angajați care refuză să urmeze instrucțiunile, precum cei din clădirea  Charles de Gaulle Plaza, care au refuzat să coboare pe scări și au luat liftul, ba mai mult, unii au încuiat birourile. Zilele trecute și la sediul Televiziunii Române a avut loc un astfel de exercițiu.