Evenimentul Zilei > Politica > Ecaterina ANDRONESCU explică de ce a ACCEPTAT funcţie de MINISTRU al EDUCAŢIEI. Dezvăluiri în PREMIERĂ
Ecaterina ANDRONESCU explică de ce a ACCEPTAT funcţie de MINISTRU al EDUCAŢIEI. Dezvăluiri în PREMIERĂ

Ecaterina ANDRONESCU explică de ce a ACCEPTAT funcţie de MINISTRU al EDUCAŢIEI. Dezvăluiri în PREMIERĂ

La câteva luni după ce a trimis o scrisoare deschisă prin care îi critica extrem de dur pe Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu acceptat numirea în funcția de ministru al Educației.

Ecaterina Andronescu a explicat că a acceptat această funcție pentru că i s-a spus că este nevoie de experiența ei la Ministreul  Educațiie, Realitatea TV:

„Bine, vă voi spune de ce am acceptat. Premierul mi-a propus aceasta chestiune, cu argumentul ca sistemul de invatamant are nevoie de experienta mea profesionala. Aceasta m-a determinat sa fac pasul.”

„Deci doamna Viorica Dancila v-a propus, nu domnul Dragnea?”

„Si domnul Dragnea, si doamna Dancila. Domnul Dragnea, dupa acea scrisoare trimisa de mine, am avut doua discutii, pe tema ei si legat si de pozitia din Minister si dupa aceea, in esenta, in ultima instanta, a fost doamna Dancila cea care mi-a propus.”

„Interesant. Nu este usor sa critici un sef de partid, va dati seama, nu este putin lucru…”

„Dumneavoastra, presa, ma criticati adesea. Ce sa fac eu? Sa ma supar pe dumneavoastra? In primul rand, ma uit la cata dreptate aveti in ceea ce spuneti. Si in masura in care, obiectiv vorbind, va dau dreptate, eu trebuie sa imi corectez acele lucruri. Eu cred ca nu trebuie sa ne suparam, pentru ca este vorba despre viata publica, cea care afecteaza foarte multi oameni si atunci trebuie sa ne spunem unii altora, ca sa facem lucrurile mai bine. In esenta, asta era scrisoarea mea.”