Evenimentul Zilei > Justitie > ANCHETA în cazul incendiului de la Bamboo este ÎNTÂRZIATĂ dintr-un motiv SURPRINZĂTOR. Ce transmite Parchetul București
ANCHETA în cazul incendiului de la Bamboo este ÎNTÂRZIATĂ dintr-un motiv SURPRINZĂTOR. Ce transmite Parchetul București

ANCHETA în cazul incendiului de la Bamboo este ÎNTÂRZIATĂ dintr-un motiv SURPRINZĂTOR. Ce transmite Parchetul București

Oficiali ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București au transmis că investigațiile în cazul incendiului care a mistuit clubul Bamboo sunt întârziate deoarece structura metalică riscă să se prăbușească. Într-un comunicat în care prezintă evoluția cercetărilor în cazul incendiului care a mistuit, vinerea trecută, clubul Bamboo, anchetatorii susțin că se lovesc de un impediment major: lipsa utilajelor și a personalului calificat în operațiunea de îndepărtare a structurii metalice.

În cadrul anchetei privitoare la circumstanțele în care a avut loc incendiul ce a distrus clubul Bamboo, oficialii Parchetului de pe lângă Tribunalul București (PTB) au transmis că, perioada 21 – 23 ianuarie, au fost audiate 50 de persoane, angajaţi sau clienţi, în vederea stabilirii circumstanţelor în care a avut loc incendiul. De asemenea, au fost audiaţi reprezentanţii legali ai societăţii comerciale care deţine clubul. În aceeaşi perioadă, a fost monitorizată starea persoanelor internate şi au fost ridicate înscrisuri medicale de la spitalele la care au fost transportate persoanele vătămate în incendiu.

Totodată, procurorii arată că a fost ataşată la dosarul cauzei documentaţia transmisă de instituţiile publice cu atribuţii în autorizarea şi verificarea activităţii clubului (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Locală Sector 2, Primăria Sectorului 2), documentaţie care este analizată la momentul actual.

Despre cercetarea la faţa locului, PTB a comunicat că a fost iniţiată în data de 21 ianuarie, cu privire la exteriorul construcţiei, respectiv proximitatea zonei afectate de incendiu, însă desfăşurarea acestei activităţi a fost influenţată de faptul că intervenţia pentru stingerea incendiului a fost una de durată, dată fiind amploarea acestuia, incendiul fiind declarat lichidat în data de 23 ianuarie.

„În toată această perioadă, au fost analizate posibilităţile tehnice de continuare a cercetării la faţa locului de către procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii de poliţie din cadrul Serviciului Omoruri şi Serviciului Criminalistic – D.G.P.M.B., activitate care presupune îndepărtarea unor părţi semnificative din structura metalică a construcţiei, în condiţiile în care riscul de prăbuşire este extrem de mare, aspect constatat atât de către pompierii care au acţionat pentru stingerea incendiului, cât şi de către reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii”, arată comunicatul Parchetului București.

În acest sens, au adăugat procurorii, au avut loc consultări repetate la locul producerii incendiului cu specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi al Inspectoratului de Stat în Construcţii, până la momentul actual nefiind identificate resursele necesare pentru realizarea acestei intervenţii, nici în ceea ce priveşte utilajele  – cele deţinute neavând anvergura necesară, date fiind şi particularităţile perimetrului în care trebuie să fie efectuată intervenţia -, nici în ceea ce priveşte personalul calificat pentru manevrarea unor astfel de utilaje.