Evenimentul Zilei > Politica > Ce spor neașteptat au angajații de la Senat. Pentru ce primesc banii în plus
Ce spor neașteptat au angajații de la Senat. Pentru ce primesc banii în plus

Ce spor neașteptat au angajații de la Senat. Pentru ce primesc banii în plus

Anca Dragu nu este de acord cu sporurile bugetarilor! Preşedintele Senatului este de părere că salariul trebuie să reflecte condițiile dificile ale muncii.
Anca Dragu nu este de acord cu sporurile bugetarilor! Preşedintele Senatului a declarat că 700 de angajaţi de la Senat primesc sporuri de antenă. În acest context a făcut următorul comentariu: „Cu toţii suntem în apropierea unor antene”.

Anca Dragu nu este de acord cu sporurile bugetarilor! Spor de antenă? „Cu toţii suntem în apropierea unor antene”

Președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că nu este de acord cu aceste sporuri pe care le primsec bugetarii. Şi că urmează să fie analizată situaţia cât mai repede.
Anca Dragu spune că la Senat sunt acordate 4 sporuri, printre care și cel de antenă. Spor primit de aproximativ 700 de angajați.

„Senatorii primesc o indemnizație care nu ține de aceste sporuri. Funcționarii de la Senat primesc spor de antenă, pentru că se încadrează în această categorie. Cred că fiecare dintre noi ne desfășurăm astăzi activitatea în apropierea unor antene. Personal, nu sunt adepta sporurilor.

Salariul trebuie să reflecte gradul de încărcare a muncii și, într-adevăr, condițiile dificile, dar această modalitate de a da sporuri a fost dezvoltată în anul 2000 și a fost pentru a eluda rigorile care se puneau pe anvelopa salarială, erau duse în alte cheltuieli, de bunuri și servicii”, a declarat preşedinta Senatului la un post de televiziune.

Anca Dragu: sunt persoane care primesc spor de doctorat

„Am mai identificat vreo 17 persoane care au sporuri de doctorat. E un spor destul de bizar. De fapt, o anume muncă ar trebui să necesite sau nu să ai doctorat și atâta tot. În instituțiile în care am lucrat se spunea clar, pentru anumite funcții era nevoie de doctorat, pentru altele era de preferat, dar asta nu însemna că aveai ceva în plus la salariu”, a mai spus Anca Dragu.

În opinia sa, salariul bugetarilor trebuie să fie corelat cu sistemul de salarizare din privat

„Aceste sporuri sunt date prin legile actuale. Trebuie analizate aceste legi, trebuie să discutăm împreună și să luăm o decizie. Cred că putem să ne auzim într-o lună de zile, să vedem care e situația sporurilor. Oamenii se sperie când aud aceste discuții, se sperie că li se vor reduce veniturile și nu trebuie să creăm această panică, trebuie să explicăm că sistemul public de salarizare e unul echitabil și trebuie să fie corelat cu sistemul de salarizare din sectorul privat, trebuie să funcționeze la fel”, a concluzionat Anca Dragu la digi24.