Potrivit unui anunţ de atribuire, postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), tipul procedurii a fost licitaţia deschisă, iar criteriul de atribuire preţul cel mai scăzut. Au fost depuse patru oferte, însă doar trei au fost admisibile. Valoarea contractului este de 1,87 milioane de lei, fără TVA. 

Contractul intră sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice şi nu ar putea fi subcontractat. Anunţul a implicat încheierea unui acord-cadru. Contractul a fost atribuit pe 4 noiembrie 2016. 

Preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, a declarat, pe 6 octombrie, că instituţia vrea să finalizeze, până la sfârşitul acestui an, înrolarea în portalul ghişeul.ro, astfel încât plata taxelor şi impozitelor să se poată realiza şi online. 

“Înrolarea pe ghişeul.ro trebuie să se finalizeze. Este o operaţiune începută acum şase luni şi va trebui să fim gata până la finalul anului şi cu plăţile online”, a explicat Doroş. 

El a menţionat că, în acest moment, plata taxelor şi impozitelor cu cardul bancar este disponibilă în toate sediile ANAF.