Evenimentul Zilei > Politica > Ana Birchall își ia adio de la Parlament. Mesaj enigmatic despre viitor
Ana Birchall își ia adio de la Parlament. Mesaj enigmatic despre viitor

Ana Birchall își ia adio de la Parlament. Mesaj enigmatic despre viitor

Fostul ministru al Justiției din Guvernul Dăncilă, Ana Birchall (PSD), a anunțat că renunță la un nou mandat de parlamentar, dar se pregătește pentru o nouă carieră în politică.

Într-o lungă postare pe Facebook, Ana Birchall a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat la Camera Deputaților, dar că va continua să activeze pe scena politică.

„Am decis să nu mai candidez pentru un nou mandat în Camera Deputaților. Asta nu înseamnă că voi părăsi viața publică și politică. Din contră!”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

Fostul ministru PSD al Justiției a făcut o prezentare a mandatului pe care se pregătește să-l încheie, în Parlament, arătând că a încercat să-și facă treaba cu seriozitate și profesionalism

„Am intrat în Parlamentul României cu speranța dar și determinarea de a fi în slujba românilor cinstiți și de bună credință care m-au învestit cu încredere. Îmi voi încheia cu fruntea sus perioada petrecută în Camera Deputaților, o perioadă în care, oricât de greu mi-a fost, am încercat, atât cât am putut eu și cât a depins de mine, să îmi fac treaba cu profesionalism, cu bună credință și seriozitate”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

De ce a renunțat la candidatură

Deputatul PSD s-a declarat mulțumită de ceea ce a reușit, respectiv de proiectele de lege pe care le-a susținut și promovat, care au fost adoptate în Parlament. În acest sens, a dat ca exemplu legea care permite confiscarea averilor ilicite, legea falimentului personal, legea egalității de șanse etc. și a mulțumit colaboratorilor, alegătorilor din Vaslui și celor care i-au urmărit activitatea.

„Mă mândresc cu faptul că sunt o luptătoare şi nu voi abandona niciodată ţelul pentru care m-am întors acasă: acela de a promova o altfel de politică, o politică decentă, occidentală, bazată pe proiecte şi programe şi NU pe interesele unei găşti sau alteia. Împreună cu toţi cei care iubesc această ţară frumoasă va invit să impunem şi aici, acasă, un sistem meritocratic, unde să poţi să îţi întemeiezi o familie, să îţi cumperi o casă, să te realizezi profesional având la bază «ceea ce ai tu în cap» (…)”, a mai scris Ana Birchall.

Ana Birchall a precizat că decizia de a se retrage din Parlament îi aparține și nu a fost dictată de liderii din PSD cu care, de altfel, nu a avut nici o discuție despre o eventuală candidatură.

„Pentru a stinge orice speculatie vreau sa stiti direct de la mine ca aceasta decizie este luata de mine de ceva vreme si in consecinta nu am avut nicio discutie, directa sau indirecta, cu niciun lider de partid despre o eventuala candidatura. Cine spune sau insinueaza altceva pur si simplu minte!”, a încheiat Ana Birchall în postarea de pe Facebook.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.