Un bărbat care a aruncat deșeuri rezultate din construcții la marginea unui câmp și-a pierdut autoutilitara pe care a folosit-o la transport și a plătit o amendă de aproximativ 3.000 de euro.

Lucrătorii de la Garda de Mediu Hunedoara au confiscat o dubă al cărei proprietar a transportat și aruncat deșeuri pe un teren situate la periferia municipiului Deva. Incidentul s-a petrecut marți, 11 mai. Pe lângă actul de confiscare a mijlocului de transport, persoana respectivă a fost sancționată cu 15.000 de lei, aproximativ 3.000 de euro.

Ce a pățit bărbatul care a depozitat deșeurile ilegal

Garda de Mediu a prezentat acțiunea într-o postare pe care a făcut-o pe contul oficial de Facebook, ocazie cu care a prezentat și mai multe fotografii.

„Încă o mașină confiscată de Garda de Mediu Hunedoara pentru abandonare de deșeuri + 15.000 lei amendă. Marți 11.05.2021, o echipă mobilă a Poliției locale Deva a surprins o persoană care descărca deșeuri inerte din construcții dintr-o autoutilitară de culoare albă, pe un teren agricol de la marginea Municipiului Deva”, se arată în comunicarea postată pe contul de Facebook.

Astfel, persoana care a fost depistată în timp ce arunca deșeurile rezultate din demolări și construcții, pe terenul agricol, a fost pusă să le încarce înapoi în mașină. Apoi, comisarii Gărzii de Mediu l-au obligat pe proprietar să le transporte la locul legal de depozitare a deșeurilor de construcții. Aici, omul a fost obligat să le descarce și să plătească taxa pentru depozitarea acestora.

Bărbatul a piedut mașina și a plătit amenda

Iar când credea că a scăpat, comisarii de mediu l-au anunțat că îi confiscă mașina și, peste toateă, îl vor amenda și cu 15.000 de lei.

„Fiind solicitați la fața locului, comisarii GNM Hunedoara au obligat făptașul să reîncarce deșeurile abandonate în autoutilitară și l-au condus la locul legal de depozitare a deșeurilor din construcții. După ce i s-a facturat contravaloarea depozitării acestor deșeuri, a fost sancționat cu amendă în valoare de 15000 lei și i s-a confiscat  mijlocul de transport cu care a săvârșit fapta”, se mai arată în postarea de pe contul de Facebook al Gărzii de Mediu.