Zeci de mii de pachete de tigări au fost confiscate în urma unei descinderi. Doi tineri au primit arest preventiv

Zeci de mii de pachete de tigări au fost confiscate în urma unei descinderi. Doi tineri au primit arest preventiv

Un număr impresionant de pachete de țigări a fost confiscat de polițiști, iar doi traficanți au fost reținuți, într-un dosar ce vizează contrabanda.

Doi tineri din comuna Moldoviţa, din judeţul Suceava, au fost reţinuţi de oamenii legii pentru 24 ore. Ei sunt acuzați de contrabandă de ţigări. De la cei doi suspecți, polițiștii au confiscat peste 30.000 de pachete de ţigarete, în valoare de aproximativ 400.000 lei.

Au fost identificate şi confiscate 32.238 pachete cu ţigarete

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc au descins la o adresă din comuna Moldoviţa, unde aveau informaţii că sunt depozitate colete cu ţigări de contrabandă, conform Biroului de Presă al IPJ Suceava. În cadrul acestei acţiunii au fost identificate şi confiscate 32.238 pachete cu ţigarete (644.760 bucăţi ţigarete), care fuseseră aduse la casa bătrânească de către ginerele proprietarilor, conform Agerpres.

Dar, s-a constatat faptul că acesta este doar depozitarul ţigaretelor, pentru a nu crea suspiciuni cu privire la identitatea adevăraţilor proprietari, respectiv doi bărbaţi de 26 şi 28 de ani, ambii cu activităţi ilicite în sfera contrabandei cu ţigări. La data de 10 mai, dosarul în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă a fost preluat de lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE), Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore

În cadrul anchetei s-a reuşit identificarea şi probarea activităţilor infracţionale ale autorilor, care în data de 5 mai au transportat şi depozitat la o locuinţă din comuna Moldoviţa, cantitatea de totală de 32.238 pachete cu ţigarete de provenienţă extracomunitară, valoarea estimată a acestora fiind de circa 400.000 lei. Cei doi suspecţi sunt un bărbat în vârstă de 28 ani şi un altul de 26 de ani. Ambii locuiesc în comuna Moldoviţa și au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul S.I.C.E - Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.