Evenimentul Zilei > Actualitate > Pneumonia severă l-a ucis pe bebelușul botezat la Suceava. Ce spune raportul medico-legal
Pneumonia severă l-a ucis pe bebelușul botezat la Suceava. Ce spune raportul medico-legal

Pneumonia severă l-a ucis pe bebelușul botezat la Suceava. Ce spune raportul medico-legal

Raportul medico-legal despre bebeluşul intrat în stop cardio-respirator în timpul slujbei de botez de la Biserica Sf. Constantin și Elena (cartierul Zamca, municipiul Suceava) a fost finalizat şi arată că băieţelul în vârstă de 6 săptămâni ar fi murit din cauza unei pneumonii severe.

Pneumonia severă l-a ucis pe bebelușul botezat la Suceava. Raportul medico-legal îi este favorabil preotului Alexandru Măzarache, conform monitorulsv.ro. „Legiștii pun moartea bebelușului mort la botez pe o pneumonie severă. Concluziile sunt contestate vehement de părinții copilului.

Pneumonia severă l-a ucis pe bebelușul botezat la Suceava

(…) În raportul semnat de medicii legiști Lăcrămioara Bălan și Alina-Emilia Horecica se trag concluzii legate de moartea bebelușului, fără a se face vreo referire la ce s-a întâmplat la botez.

Concret, moartea s-ar fi datorat insuficienței cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută instalat pe fondul pneumoniei interstițiale, complicată în evoluție cu bronhopneumonie severă la un nou născut prematur și nevaccinat.

Concluzia este că afecțiunile pe care le prezenta copilul (pneumonie interstițială, cel mai probabil de etiologie virală, complicată în evoluție cu bronhopneumonie formă severă), prin gravitatea lor, au fost sigur și direct letale.

Marile nemulțumiri ale părinților

Una din nemulțumirile părinților este că nu se face nici o referire în concluziile medico-legale cu privire la ce s-a întâmplat la botez, la intrarea copilului în stop cardio-respirator imediat ce a fost scos din apă. Sau, altfel spus, la legătura de cauzalitate între deces și botez.

În același raport de expertiză sunt consemnate și constatările inițiale ale medicilor urgentiști și de pe ambulanță care au constatat înecul prin imersie de apă, lichidul găsit în plămâni etc”, a notat sursa citată.

Mai departe, familia copilului mort va contesta raportul medico-legal și depune o plângere penală față de cele două cadre medicale care l-au semnat. Amintim că dosarul penal în care se anchetează moartea bebelușului este deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. În acest caz se efectuează cercetări pentru infracțiunea de ucidere din culpă, iar preotul Alexandru Mazarache, care are calitatea de suspect în cadrul dosarului penal deschis după tragedia de la finalul lunii ianuarie 2021.

ContrapunctEVZ. Noi detalii despre bebelușul mort după botez. Ce a căutat Iohannis la ski?