Evenimentul ZileiActualitateExclusiv. Legiștii au finalizat raportul în cazul morții jurnalistei Cristina Țopescu. Ce a ucis-o

Exclusiv. Legiștii au finalizat raportul în cazul morții jurnalistei Cristina Țopescu. Ce a ucis-o

Exclusiv. Legiștii au finalizat raportul în cazul morții jurnalistei Cristina Țopescu. Ce a ucis-o
Zilele trecute, specialiștii de la Serviciul de Medicină Legală (SML) Ilfov au finalizat analizele toxicologice și pe cele anatomopatologice în cazul morții Cristinei Țopescu. Astfel, specialiștii au primit răspunsurile finale în ceea ce privește cauzele care au dus la decesul vedetei de televiziune. 

Exclusiv. Legiștii au finalizat raportul în cazul morții jurnalistei Cristina Țopescu. Ce a ucis-o pe jurnalistă.

Documentele vor ajunge, o dată cu dosarul de expertiză medico-legală, la procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov. Acum, la mai bine de un an de când a fost găsită fără suflare în propria locuință din localitatea ilfoveană Otopeni, s-a demonstrat științific ce a ucis-o pe Cristina. Tocmai o afecțiune cardiacă pe care legiștii o luaseră în calcul, chiar după autopsia cadavrului, ca principală ipoteză morții ziaristei. 

Analizele de laborator, esențiale în ancheta privind moartea jurnalistei Cristina Țopescu

Singurele rezultate care mai erau așteptate în cazul cercetărilor medico-legale care au vizat moartea Cristinei Țopescu erau cele de laborator. Adică analizele toxicologice și testele de anatomie patologică care trebuiau să demonstreze științific dacă la momentul decesului în trupul ziaristei existau substanțe periculoase care o puteau ucide. Dar și care a fost cauza care a dus la moartea ei. De aceea, conform procedurilor judiciare, la autopsia cadavrului – în urma căreia a fost avansată ipoteza că vedeta de televiziune a pierit în urma unui infarct miocardic suferit cel mai probabil  în somn -, au fost prelevate probe de țesut, din stomac și din toate organele vitale. La aproape un an de la acel moment, analizele de laborator au oferit răspunsurile care vor pune astfel capăt și cercetărilor polițiștilor și procurorilor. 

Testele toxicologice, negative. Cauza morții, infarctul demonstrat științific

”Analizele toxicologice au ieșit negative, adică în sânge, în stomac și în țesuturi nu au fost evidențiate urme de alcool, de drog sau de substanțe nocive dăunătoare corpului uman. Examenul anatomopatologic efectuat microscopic după parcurgerea unor etape pregătitoare ale țesuturilor prelevate (parafinare, cernire…), a stabilit cauza morții. Este vorba de un infarct miocardic acut produs pe fondul unei ateroscleroze coronariane și a unei cardiopatii ischemice. Mușchii striați ai cordului fuseseă invadați cu grăsime. E vorba de o uzură prematură a organismului, mai ales a vaselor de sânge, din cauza alimentației și a sedentarismului”, ne-au dezvăuit surse medico-legale. 

Dosarul morții vedetei de televiziune va fi închis 

Aceste rezultate complexe de laborator – care au confirmat științific cauza morții Cristinei Țopescu – vor completa dosarul de expertiză medico-legală ce va ajunge pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov. Cum moartea ziaristei a fost cauzată de anumite afecțiuni patologice și cum nu există suspiciunea comiterii unui omor, dosarul va fi închis de îndată ce investigatorii își vor încheia, la rându-le, procedurile judiciare. 

Cristina Țopescu, descoperită în casă la 15 zile de la deces

Cristina Țopescu a fost descoperită fără suflare în locuința sa din Otopeni, județul Ilfov, în ziua de 12 ianuarie a anului 2020. Examinarea exterioară a cadavrului i-a făcut pe legiștii ilfoveni să estimeze că decesul vedetei de televiziune s-a produs cu aproximativ 15 zile înainte față de acel moment, adică undeva în intervalul 26-28 decembrie 2019. Cristina era pe pat, așezată pe o parte, acoperită până la umeri cu o pătură, semn că moartea a surprins-o în somn.

Pe una dintre noptierele de la capul patului au fost găsite mai multe folii, începute, cu medicamente recomandate în afecțunile cardiace. Acesta reprezenta un semn că vedeta de televiziune urma un tratament.  


Accesează: