Oamenii legii i-au trimis acasă pe turişti și au avertizat că îi vor supraveghea tot weekendul.

Plaja, cluburile şi terasele de la malul mării au fost pline ochi până la ora înserării.

Măsurile impuse în pandemie prevăd ca după ora 22:00 să nu mai fie prezent nimeni pe stradă, așa că oamenii legii au intrat în acțiune.

Turiştii spun că au încercat să se supună regulilor impuse de autorități.

Cei care merg la mare în acest sfârșit de săptămână trebuie să știe că Polițiștii vor fi în misiune și zilele următoare cu ochii pe respectarea regulilor sanitare.

Amenzi pentru patronii unei terase din Vama Veche

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis  că  poliţişti din cadrul Biroului de Poliţie Vama Veche – 2 Mai s-au sesizat vineri, cu privire la faptul că la trei terase din staţiunea Vama Veche numărul clienţilor depăşea capacitatea admisă de prevederile legale în vigoare, fiind încălcată astfel măsura distanţării fizice între persoane.
Poliţiştii constănţeni i-au identificat pe administratorii societăţilor comerciale în cauză, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei fiecare, potrivit Legii 55/2020.
IPJ Constanţa a mai precizat că poliţiştii şi jandarmii acţionează în zonele turistice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi pentru prevenirea faptelor antisociale.