Ambulanţa, prea înaltă pentru rampa de la Urgenţe

Ambulanţa, prea înaltă pentru rampa de la Urgenţe

Cea mai modernă ambulanţă din judeţul Arad, sosită acum aproximativ o săptămână în oraş, este prea înaltă pentru a intra prin multe dintre gangurile clădirilor din oraş.

Şcoferii trebuie să fie precauţi pentru a nu-i avaria girofarul. Mai mult, ambulanţa are probleme şi pe străzile din Arad, unde crengile joase ale copacilor nu o ajută, ci din contră, mai mult o încurcă.   Aşa că cei care trebuie să ridice crengile pentru ca ambulanţa să poată trece sunt medicii. Uneori, cadrele medicale sunt nevoite să parcurgă ultima parte a drumului pe jos, iar cele câteva minute pierdute pot face diferenţa între viaţă şi moarte. Pentru medici, singura rezolvare este să-şi noteze toate zonele cu probleme şi să anunţe autorităţile locale, care curăţă copacii în urma sesizărilor speciale sosite la primărie.

„Ambulanţa de tip C este cea mai performantă dintre cele aflate în dotarea noastră. Fiind conform normelor UE, mai înaltă, pe foarte multe străzi nu poate intra pentru că riscăm să fie distrus girofarul. (...) Avem probleme în timp util la cazuri. Singura posibilitate e să sesizăm autorităţile locale“, spune Roberto Schill, managerul serviciului de Ambulanţă Arad. Şi mai tragicomic este faptul că maşina nu poate intra nici pe rampa Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Arad, pentru că, potrivit directorului Roberto Schill, rampa este prea joasă.

Ne puteți urmări și pe Google News