Update. Ambulanţă navală, implicată într-un accident pe Braţul Chilia. Printre victime, un copil 

Update. Ambulanţă navală, implicată într-un accident pe Braţul Chilia. Printre victime, un copil  Smurd. Sursa foto: Arhiva EVZ

Update, ora. 21.00. Victimele accidentului au fost evaluate medical.  Conform ISU Tulcea, asistenta de pe ambarcațiunea navală prezintă diferite fracturi, conducătorul ambarcațiunii prezintă diferite contuzii. Minorul și mama sa, la o primă evaluare nu prezintă răni, însă, au tras o sperietură zdravană. Autoritățile au deschis o anchetă, pentru a stabili cum s-a produs accidentul.

Știre inițială

O ambulanţă navală a fost implicată, miercuri, 10 aprilie, într-un accident pe Braţul Chilia. Din primele informaţii, sunt patru victime,  printre care și un copile p În zonă se deplasează două elicoptere SMURD, pentru transportarea răniților la spital.

Ambulanţă navală, implicată într-un accident pe Braţul Chilia. Printre victime, un copil

ambulana navala

Sursă foto: ISU Tulcea

„În dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta al judeţului Tulcea a venit un apel la numărul unic de urgenţă care semnala că în zona fermei Tatanir, pe Braţul Chilia, o ambarcaţiune navală (ambulanţă privată) a fost implicată într-un accident naval în urma căruia au rezultat patru victime, trei adulţi şi un minor”, au transmis  reprezentanţii ISU Tulcea, conform news.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pompierii spun că nu sunt persoane dispărute în apă.

Numărul accidentelor navale este în creștere, în toată lumea. Datele statistice arată că, în anul 2023, pe mările și oceanele lumii au avut loc 73 de accidente navale, cu 18,89% mai puține decât în aceeași perioadă a anului precedent, când au fost raportate 90 de accidente. În schimb, numărul accidentelor soldate cu pierderea totală a navelor a crescut de la 4 la 5 nave, iar numărul victimelor accidentelor navale a făcut un salt de la 9 la 26 de persoane.

 Ambulanță navală,  implicată în accident. Care a fost cea mai mare tragedie navală din România

anr

Sursă foto: ANR

Accidentul naval din 10 septembrie 1989, înregistrat în România, rămâne una dintre cele mai mari tragedii din țara noastră. Vasul de pasageri ”Mogoșoaia” urma să plece în cursa obișnuită, traversând Dunărea de la Galați la Grindu, județul Tulcea. Peste 160 de bilete vândute, dar, ca de obicei, puntea era înțesată de oameni. Cele mai generoase estimări se referă la peste 250 de pasageri aflați în acea zi pe vas.