Evenimentul Zilei > Social > Ambulanţa cere ajutor! Situaţie critică în Bucureşti şi Ilfov, din cauza Covid-19
Ambulanţa cere ajutor! Situaţie critică în Bucureşti şi Ilfov, din cauza Covid-19

Ambulanţa cere ajutor! Situaţie critică în Bucureşti şi Ilfov, din cauza Covid-19

Şefa Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu, a atras atenţia că în ultimele 19 zile s-a ajuns la o medie de 2.700 solicitări pe zi pentru intervenţia echipajelor medicale.

Ambulanţa a cerut ajutor! Situaţie critică în Bucureşti şi Ilfov, din cauza Covid-19. Alis Grasu a dezvăluit că este vorba despre o creştere cu 24% a numărului total de cazuri care au nevoie de intervenţia unei ambulanţe.

În acest context, şefa Serviciului de Ambulanță București-Ilfov a atras atenţia că „resursele sunt limitate”, iar medicii de pe Ambulanţă sunt depăşiţi de situaţie.

„Facem eforturi aducând echipaje în regim de gardă, dar tot nu facem faţă numărului mare de solicitări. De aceea am cerut sprijin de la Primăria Capitalei. Am cerut sprijin la ISU şi ne-au fost detaşate din ţară 15 maşini de pompieri, cu câte un pompier care împreună cu personalul medical să participe la activitatea de testare.

Trebuie să conştientizăm că orice sistem medical are nişte limite şi de aceea se impune luarea tuturor măsurilor pentru a nu ajunge aici. Cu cât va creşte numărul persoanelor vaccinate, cu atât mai mult avem speranţa că va scădea numărul persoanelor infectate cu Covid-19”, a declarat Alis Grasu într-o intervenţie telefonică la România TV.

Ambulanţa a cerut ajutor

„2020 a fost un an greu, s-a muncit foarte mult, au fost peste 470 de mii de interventii la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, dintre care 137.311 au fost intervenții în legătură cu Covid-19”, a spus Alis Grasu tot miercuri, dar la Antena 3.

„Foarte dificil la început cu echipatul, cu purtatul combinezonului, un echipament individul de protecţie ce ne ridică temperatura corporală pe timpul verii până la peste 40 de grade.

Cu siguranţă se ajunge şi la epuizare , dar cu ajutorul lui Dumnezeu trecem peste”, a spus la rândul său Daniel, unul dintre cei care lucrează de peste cinci ani la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. De la începutul pandemiei, acesta a tratat mii de pacienți.

Grupul de Comunicare Strategică a publicat miercuri ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus. Astfel, pe teritoriul României au fost confirmate 874.985 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.