Evenimentul Zilei > Social > Ambasadorul Israelului, David Saranga, şi-a donat ziua de naştere copiilor din Ferentari
Ambasadorul Israelului, David Saranga, şi-a donat ziua de naştere copiilor din Ferentari

Ambasadorul Israelului, David Saranga, şi-a donat ziua de naştere copiilor din Ferentari

Ambasadorul Statului Israel, David Saranga, şi-a donat ziua de naştere pentru susţinerea unui proiect dedicat copiilor din cartierul Ferentari. Copiii din Ferentari trăiesc într-o sărăcie extremă.

Ambasadorul Israelului și-a donat ziua de naștere! Ambasadorul Statului Israel, David Saranga, şi-a donat ziua de naştere pentru susţinerea unui proiect dedicat copiilor din cartierul Ferentari, informează un comunicat al Asociaţiei „Zi de Bine” transmis Agerpres. Ferentari este una dintre cele mai defavorizate zone din Capitală, fiind cunoscută pentru sărăcia extremă a multor locuitori ai săi și rata ridicată a infracționalității.

Ambasadorul Israelului și-a donat ziua de naștere! Suma necesară este de 35.000 de euro

În cadrul proiectului „Studiourile Ferentari”, demarat în luna martie, peste 30 de copii din trupa „Playhood” își vor putea exersa talentul artistic într-un studio dotat special pentru ei. Suma necesară pentru întregul proiect este de 35.000 de euro, bani cu care se va renova şi dota studioul. Banii vor acoperi costurilor necesare funcţionării acestuia până la finalul anului, mai precizează comunicatul.

„Fiecare clipă pe care aceşti copii o petrec în studio e o clipă mai mult petrecută departe de stradă”

„Fiecare clipă pe care aceşti copii o petrec în studio, la repetiţii şi filmări, e o clipă mai mult petrecută departe de stradă şi pericolele ei. Fiecare clipă în care se joacă şi învaţă într-un mediu prietenos şi încurajator înseamnă o şansă în plus de a ţine capul sus şi de a face un pas spre o viaţă mai bună”, au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei „Zi de Bine”.

Trupa de teatru „Playhood”, coordonată de actorul Ionuţ Oprea, s-a născut în urmă cu 7 ani, în cadrul Şcolii Generale 136. De-a lungul timpului, mai mulţi copii care s-au antrenat alături de Ionuţ Oprea au participat la festivaluri de profil din ţară şi din afara graniţelor, dând replica unor artişti precum Ada Solomon sau Radu Jude.

De peste 12 ani, activistul Valeriu Nicolae face acțiuni de convingere a copiilor din cartier de a se ține de școală și îi ajută cu temele. Acesta a strâns în jurul său sute de voluntari. Fostul secretar de stat Valeriu Nicolae a cumpărat din banii săi o casă unde le predă copiilor din Ferentari.