După ce și-a încheiat vizita, ambasadorul Israelului a declarat:

„Ce aţi reuşit să faceţi aici, în Constanţa, este ceva care trebuie să fie duplicat, trebuie să fie un exemplu pentru alte oraşe şi judeţe din România. (…) România este bogată în resurse de apă pentru moment, însă viitorul trebuie asigurat. Trebuie să ne gândim să gestionăm şi să folosim concret această bogăţie pe care o aveţi. (…)

Astăzi, Israelul contribuie foarte mult la nivel global pentru rezolvarea problemelor legate de managementul apelor uzate, filtrarea apei, desalinizarea, precum şi optimizarea reţelelor de apă. Statul Israel are foarte multe soluţii inovatoare care pot fi de folos în România.

Am fost mândru să văd rezultatele eforturilor depuse de ambele părţi în ultimii ani şi sunt încrezător că putem face mult mai mult (…), cred că anul acesta o să să vedem o continuare a acestei bune colaborări”, a spus Saranga într-o conferinţă de presă.

Mandatul său de ambasador în ţara noastră are ca scop, potrivit acestuia, dezvoltarea colaborării în domeniul economic între România şi Israel.

„Unul dintre scopurile din mandatul meu de aici, din România, este să văd cum putem să colaborăm în domeniul economic, acesta este viitorul. Relaţiile diplomatice dintre Israel şi România sunt la cel mai înalt nivel la care pot fi, chiar este un parteneriat strategic între Israel şi România, iar dacă ne referim la Uniunea Europeană, România este una dintre cele mai apropiate ţări pe care le avem.

Colaborarea pe care o avem este în multe domenii, domeniul economic având un potenţial mult mai mare. Avem multe companii din Israel care funcţionează aici, în România, dar potenţialul care există e mult mai mare şi acesta este aspectul principal pentru care sunt aici, la Constanţa”, a mai spus ambasadorul Israelului în România.

La rândul său, directorul general al RAJA Constanţa, Felix Stroe, a ținut să menționeze că, în ultimii ani, regia constănţeană de apă a reuşit să se impună, atât în ţară cât şi peste hotare.

„Implementăm programul operaţional de investiţii mari, care depăşeşte suma de 650 de milioane de euro, şi desfăşurăm licitaţii la care invităm partenerii noştri să se prezinte şi să îşi prezinte tehnologiile. În ultimii 10-15 ani compania s-a modernizat încontinuu.

Astăzi, poate este cea mai modernă companie publică de apă din Europa Centrală şi de Est şi în continuare avem proiecte de dezvoltare şi implementare a celor mai noi tehnologii, astfel încât ceea ce oferim cetăţenilor să fie de calitate”, a afirmat directorul RAJA Constanța, informează Agerpres.