Evenimentul Zilei > Politica > Ambasadorii SUA, UK și Belgiei au PETRECUT alături de un personaj reținut de DNA pentru CORUPȚIE și ABUZ în SERVICIU – VIDEO
Ambasadorii SUA, UK și Belgiei au PETRECUT alături de un personaj reținut de DNA pentru CORUPȚIE și ABUZ în SERVICIU – VIDEO

Ambasadorii SUA, UK și Belgiei au PETRECUT alături de un personaj reținut de DNA pentru CORUPȚIE și ABUZ în SERVICIU – VIDEO

Ambasadorii SUA, Marii Britanii, Belgiei și Ungariei în Romania au petrecut alături de Borboly Csaba, reținut în trecut de DNA, sâmbată, la tradiționalul bal de Lăsată Secului din Harghita.

Borboly Csaba a fost reținut pentru 24 de ore în mai 2013 de procurorii DNA, fiind suspectat de mai multe fapte de coruptie, intre care abuz in serviciu contra intereselor publice si luare de mita, dar judecătorii nu au aprobat arestarea acestuia.

El a fost trimis în judecată, dar nu există nici o sentință până în acest moment. „Sunt foarte, foarte fericit că m-am întors în Harghita, mai cu seama în această zi specială de sărbătoare.  (…) Este un carnaval tradițional, eu nu sunt catolic, dar am petrecut mult timp în areale catolice, în Irlanda, în Germania, în Trinidad, în Caraibe, unde se se organizează carnavaluri, și sunt bucuros să experimentez versiunea carnavalului din Harghita”, a declarat ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, conform Agepres. 

Si ambasadorul Paul Brummell s-a declarat incantat de experienta de care a avut parte si de bucatele traditionale ale zonei. „Este o placere pentru mine sa ma aflu aici, la Sansimion, la o sarbatoare foarte speciala, legata de comunitatea maghiara de aici, din judetul Harghita, celebrarea de Farsang, inmormantarea Farsangului. Am inteles ca reprezinta un fel de ‘la revedere’ pentru iarna si de asteptare pentru vara. E foarte frumos, sunt costume foarte speciale si cred ca o sa fie o zi foarte interesanta. (…) Am incercat cartoful, care este o specialitate de Sansimion, a fost absolut foarte bun, am incercat si palinca si a fost foarte buna si ea”, a spus ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti.

Csaba a mărturisit faptul ca i-a invitat pe cei patru diplomati pentru a le arata lucrurile bune si frumoase din judet si chiar a anuntat ca este ‘o zi fara politica’, doar cu traditii si voie buna.

„Eu cred ca daca toata lumea ar vedea laturile pozitive ale acestor judete, am fi mult mai interesanti si ar putea sa fie un dialog mult mai civilizat si am putea sa aratam ca noi suntem prietenosi, noi ne mandrim daca cineva vine in ospetie la noi. De aceea am spus ca astazi ‘No politics’,  ci doar lucruri frumoase, bune, cultura, traditie, voie buna si eu sper ca acest mesaj sa ajunga departe”, a spus Borboly.