Evenimentul Zilei > International > Ambasada SUA la București: Rusia trebuie să se alăture restului lumii în secolul XXI
Ambasada SUA la București: Rusia trebuie să se alăture restului lumii în secolul XXI

Ambasada SUA la București: Rusia trebuie să se alăture restului lumii în secolul XXI

Rusia și NATO s-au întâlnit la începutul acestei săptămâni pentru a discuta condițiile impuse de autoritățile de la Moscova pentru menținerea păcii la frontiera cu Ucraina. După prima zi de negocieri, rușii s-au arătat lipsiți de speranță, susținând că șansele să se ajungă la o înțelegere sunt minime. Tocmai din acest motiv au și început exerciții militare la frontierele cu Ucraina, însă primește avertizări din parte SUA.

Situația de la frontierele Ucrainei nu este deloc una roz, iar acțiunile autorităților de la Moscova nu fac decât să încurajeze temerile cu privire la un posibil atac. Chiar dacă NATO și Rusia nu au găsit încă la un numitor comun, Mircea Geoană susține că Alianța își dorește să continue dialogul.

Ambasada SUA de la București a decis să transmită un mesaj de avertizare Rusiei, susținând că aceștia ar trebui să se alăture restul lunii. În mesaj se precizează faptul că orice stat este liber să decidă din ce alianță va face față.

„🇷🇺 Rusia trebuie să se alăture restului lumii în secolul XXI.

În zilele noastre, națiunile suverane au dreptul de a alege liber ce aranjamente fac pentru securitatea lor, inclusiv în ce alianțe devin membre.

Relația dintre 🇺🇦 Ucraina și NATO este o chestiune ce privește exclusiv Ucraina și cei 30 de aliați #NATO.

Rusia nu are niciun cuvânt de spus pe acest subiect!” este mesajul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA de la București.

NATO își dorește să continue negocierile cu Rusia

Chiar dacă nu au căzut momentan la un acord, NATO este sigură că vor găsi numitori comuni și până la urmă, după mai multe negocieri, se va ajunge la o înțelegere care să mențină liniștea la frontierele ruse.

„Acțiunile agresive ale Federației Ruse în jurul și în interiorul Ucrainei astăzi, ce s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani de zile prin anexarea ilegală a Crimeei, acțiunile maligne pe care Federația Rusă le întreprinde în domeniul cibernetic, în domeniul hibrid, dezinformare, dar mai ales această mobilizare neobișnuită și periculoasă de trupe în jurul Ucrainei creează o evidență și noi spunem lucrurilor pe nume, că suntem în fața celui mai complicat moment de securitate pentru Europa din ultimii 30 de ani”, a declarat Mircea Geoană.

Acesta a mai subliniat că NATO nu întrevede un risc la adresa securității țărilor aliate. „Dar Ucraina, care nu este un aliat NATO dar este un partener foarte important este astăzi sub o severă amenințare și o amenințare de intervenție militară este inacceptabilă” a mai subliniat Secretarul general adjunct al NATO.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: