Mi-a atras atenția un text și un titlul, publicate identice pe multe site-uri care s-au ocupat de vizită:

Carmen Iohannis a eclipsat-o pe Regina Spaniei, Letizia

Carmen Iohannis i-a cucerit și pe spanioli cu lookul său! Prima Doamnă a României a făcut senzație la Madrid, unde familia prezidențială a participat la un dejun oferit de Regele Felipe al VI-lea al Spaniei.

Regina Letizia a fost eclipsată de Carmen Iohannis.”

Nu intră în preocupările mele regii de azi și mai ales reginele.

În afară de cele eroice în viață, precum Elisabeta, regina Angliei, sau în fața morții, precum Mary Stuart, nefericita regină a Scoției, reginele nu m-au interesat.

Mai ales după ce am citit în Jurnalul Reginei Maria că socru-său, Regele Carol I, vedea în ea o simplă reproducătoare de regișori.

Cum arată Carmen Iohannis știam.

Nu știam însă cum arată Letiția, regina Spaniei.

Fotografia celor două cupluri înainte de prînzul oferit de Gazde mi-a dat posibilitatea să văd cum arată Letiția, Regina Spaniei.

carmen-iohannis-letizia

Comparîndu-le pe cele două, m-am întors la textul publicat de presa română despre cum a eclipsat-o Carmen Iohannis pe Letiția.

Împlinesc anul acesta 67 de ani.

Am văzut la viața mea de gazetar multe deosebiri dintre ceea ce e în realitate și ceea ce se spune despre realitatea respectivă, de la denunțarea lumii capitaliste, pentru că acolo se bea Coca Cola pînă la cîntarea comerțului socialist de către Scînteia.

O asemenea prăpastie dintre ceea ce se vede cu ochiul liber și ceea ce se scrie, precum cea despre Carmen Iohannis din fotografie care o eclipsează pe Letiția tot din fotografie, recunosc sincer n-am mai întîlnit.

Ca jurnalist, dar și ca bărbat, am încercat să găsesc explicațiile celor scrise de ai noștri.

Am găsit cîteva ipoteze, pe care vi le supun judecății dvs:

1. Autorii textului sunt chitiți pe lingerea cu orice preț a Primei Doamne, singura modalitate de a intra pe sub pielea Primului Domn, Klaus Iohannis.

2. Cînd au scris textul erau beți sau drogații.

3. Au vrut să fie ironici cu Carmen Iohannis.

4. Sunt perverși și, prin urmare, între o femeie precum Letiția și una precum Carmen Iohannis, preferă una precum Carmen Iohannis.

Un alt text despre vizită care mi-a atras atenția a fost publicat pe site-ul Antenei 3, televiziunea lui Dan Voiculescu:

Carmen Iohannis, rochie minunată la întâlnirea cu românii din diaspora

Prima Doamnă e în centrul atenției la fiecare apariție. Ținutele sale sunt comentate intens de fiecare dată. Rochiile, fustele, prea lungi, prea scurte, prea îndrăznețe, cine sunt creatorii de modă care o îmbracă pe Carmen Iohannis, toate sunt subiecte intens dezbătute în presă. Un lucru e cert, doamna Iohannis are gusturi. Ceva nemaiîntâlnit la o soție de președinte al României de foarte multă vreme. Sau vreodată.

Și aseară, la întâlnirea cu românii din diaspora, doamna Iohannis a îmbrăcat o rochie de-a dreptul superbă. Una care s-a asortat de minune cu cravata președintelui. Un președinte care a zâmbit parcă mai mult ca niciodată.”

* Articolul a fost publicat iniţial pe blogul lui Ion Cristoiu.