Am putea scăpa de Sfârșitul Lumii. Soluția unui savant NASA

Am putea scăpa de Sfârșitul Lumii. Soluția unui savant NASA

Sfârșitul lumii este o certitudine pentru oamenii de știință.  Chiar dacă nu pot preciza când va surveni, savanții știu că atunci când Soarele va rămâne fără energie , va sfărși prin a înghiți  Pământul. Cu toate astea, omenirea ar putea să supraviețuiască.

Am putea scăpa de Sfârșitul Lumii, susține un astronom de la NASA, dacă vom avea mijloacele necesare de a găsi refugiu pe o altă planetă.

Experții cred că în aproximativ cinci miliarde de ani, Soarele, steaua din centrul sistemului nostru va rămâne fără energie și va modifica dramatic condițiile de pe pământ.

Am putea scăpa de Sfârșitul Lumii

Steaua din mijlocul sistemului nostrum solar nu s-a schimbat de e patru miliarde de ani. Oamenii de știință apreciază, însă, că Soarele este cam la jumătatea  vieții. În prezent, acesta fuzionează aproximativ 600 de milioane de tone de hidrogen în heliu în fiecare secundă. Transformă astfel patru milioane de tone de materie în energie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Soarele va ucide orice formă de viață pe Pământ

Cercetătorii cred că spre finalul vieții Soarelui, straturile exterioare ale acestei stele se vor extinde până vor înghiți planete. Mai precis, Soarele se va transforma într-un gigant roșu.

Cercetătorul principal al misiunii NASA New Horizons, dr. Alan Stern, susține că, deși acest lucru ar ucide orice viața pe Pământ. Dar, simultan, ar putea crea lumi locuibile în cele mai reci zone ale cosmosului.

Breaking News. O nouă tulpină mutantă de SARS-Cov-2. Japonezii bagă lumea în sperieți

„Târziu în viața Soarelui - în faza de uriaș roșu - Centura Kuiper va devein, metaforic vorbind, la fel de caldă ca o plajă din Miami”.

Cum am putea scăpa de Sfârșitul Lumii?

„Nu pot exclude” varianta vieții pe Pluto, susține dr. Stern, care crede că oamenii ar putea găsi refugiu pe Pluto și alte planete pitice îndepărtate din Centura Kuiper – o regiune a cosmosului în care temperatura se află acum la sute de grade sub zero.Pe măsură ce Soarele se extinde, condițiile de pe aceste lumi se vor transforma drastic în ceea ce Dr. Stern devenind  „lumi locuibile”.

Obiect misterios, fotografiat la Baza 51!! Tehnologie  extraterestră?

Astăzi, pe unele planete pitice, cum ar fi Pluto, există gheață din abundentă și materiale organice complexe, dar temperaturile sunt la sute de grade sub îngheț. „Când Soarele va devini un gigant roșu, temperaturile de pe suprafața lui Pluto vor fi aproximativ aceleași ca temperaturile medii de acum de pe suprafața Pământului”, scrie ziarul britanic Express.

S-a găsit gunoi spatial extraterestru! Știre-bombă de la Harvard