Evenimentul Zilei > Actualitate > BREAKING NEWS. Autoritățile, la casa soției italianului confirmat cu coronavirus
BREAKING NEWS. Autoritățile, la casa soției italianului confirmat cu coronavirus

BREAKING NEWS. Autoritățile, la casa soției italianului confirmat cu coronavirus

Un italian plecat recent din România a ajuns la Rimini, iar acolo medicii au constatat că este infectat cu coronavirus.

Cine este italianul Cesare Emendatori, diagnosticat cu coronavirus. Imagini în articol

UPDATE 7 – „Riscul de a fi transmis virusul pe teritoriul României este foarte mic, fiind în perioada de incubație. Această perioadă este de până la 14 zile. S-a aflat, într-adevăr pe teritoriul României în perioada de incubație, dar fără să aibă potențial de transmitere. Debutul bolii a avut loc la 48 de ore după ce a ajuns pe teritoriul Italiei, ca atare riscul să fi fost contagios pe teritoriul României este foarte mic”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, specialist în boli infecțioase, la Digi 24.


UPDATE 6 – Autoritățile sanitare s-au deplasat la casa din comuna Bălteni, județul Gorj, a soției omului de afaceri italian confirmat cu coronavirus la întoarcerea din România.


UPDATE 5Grupul de Comunicare Strategică anunță că, „în baza datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie a.c.

În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact.

De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere”.


UPDATE 4 – „Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.


UPDATE 3 – Bărbatul a cărui contaminare cu coronavirus a fost confirmată, proprietar al unui lanț de hoteluri în Italia, s-a întors din România sâmbătă spre duminică.

El a făcut o vizită în țara noastră alături de partenera sa, care este originară din România.Autoritățile din Italia caută acum persoanele cu care bărbatul a intrat în contact sau pe care le-ar fi putut întâlni în timpul călătoriei sale, și au transmis informațiile necesare și autorităților române.

Potrivit Giornale Cattolica, bărbatul este un vânător pasionat şi se întorsese de la o partidă de vânătoare din România.

De asemenea, avionul cu care acesta a călătorit este cercetat în prezent de autoritățile sanitare.


UPDATE 2 – „Cu privire la informatiile vehiculate în mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infecție cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe langa autoritățile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României. În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică pentru coronavirus.


UPDATE 1 – „Pacientul este internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini, dar nu prezintă niciun pericol iminent. Bărbatul se întorsese în Italia dintr-o călătorie în România, weekendul trecut.

El suferea de o răceală şi tuşea. Din acest motiv a mers ieri la spitalul din Cattolica. Având în vedere situația, el a fost transportat la Rimini Infermi unde s-a constatat coronavirusul. Conform celor declarate până acum, starea lui ar fi destul de bună ” Asupra acestui ultmim caz se fac cercetări aprofundate pe plan epidemiologic”, explică Prefectura din Rimini.


Un bărbat de 71 de ani care a plecat din România a fost confirmat cu coronavirus la Rimini, unde se află sub supraveghere medicală.

Este vorba de primul caz de infectare cu coronavirus descoperit în Rimini, anunță Il Resto del Carlino.

Din cauză că tușea și strănuta, bărbatul s-a dus la un consult, iar acum este internat la secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini. Viața sa nu este în pericol, starea lui fiind destul de bună.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: