Ea a analizat rezultatele unui studiu recent realizat de agenție și comandat de Dnevnik.

Dimitrova a spus că există energie civică, dar nu și politică, pentru că nu există sprijin în masă pentru alegeri anticipate, a spus ea. El a adăugat că, în acest moment, nu există un câștigător mare în rândul politicienilor, iar acest lucru este descurajant pentru ca oamenii să nu dorească alegeri imediat.Protestele mari arată, de obicei, care forță politică înaintează, dar momentan acest lucru nu este vizibil, a explicat Dimitrova.

Sociologul a subliniat că, în situația actuală, atât partidul de guvernământ, cât și opoziția parlamentară pierd sprijin electoral, președintele Rumen Radev, care a sprijinit protestele, nu se bucură nici el de o mare încredere, iar ca și „câștigător tăcut” se întrevede prezentatorul de televiziune Slavi Trifonov, care în studiu a ieșit ca a treia forță politică dacă alegerile ar avea loc astăzi.

La sfârșitul guvernării, mai ales după o lungă perioadă de zece ani la putere, GERB a acumulat și probleme, și păcate, a spus Dimitrova. Ea a subliniat că și așteptările publice ale oamenilor s-au schimbat – viața conștientă a tinerilor din piețe a trecut sub guvernarea GERB, iar acum ei își doresc un nou tip de reprezentanți politici, care să fie mai aproape de ei.

Dimitrova a subliniat că, în următoarele luni, atât guvernul, cât și protestatarii trebuie să lucreze la garanții pentru corectitudinea viitoarelor alegeri – anticipate sau la termen, „pentru că poate ajunge la o delegitimizare a votului”