Alla Pugaciova, celebra cântăreață, considerată de oficialii ruși „agent străin”

Alla Pugaciova, celebra cântăreață, considerată de oficialii ruși „agent străin” Alla Pugaciova Sursa foto: Photo 32224008 © Pavel Losevsky | Dreamstime.com

Alla Pugaciova, în vârstă de 74 de ani, cea mai renumită cântăreaţă pop din Rusia, a părăsit ţara la câteva săptămâni după începerea războiului din Ucraina. Șeful Proiectului federal pentru securitate și anticorupție, Vitali Borodin, a anunțat că a primit un răspuns din partea Procuraturii Generale la cererea sa de recunoaștere a Allei Pugaciova drept agent străin.

Alla Pugaciova, considerată de oficialii ruși „agent străin”

Potrivit acestuia, parchetul va cere Ministerului Justiţiei să demareze procedura corespunzătoare.

„Am primit un răspuns din partea Procuraturii Generale a Federației Ruse la solicitarea mea. Procedura de recunoaștere a Allei Pugaciova ca agent străin a fost demarată. Procuratura va cere Ministerului Justiției din Federația Rusă să o recunoască pe Pugaciova ca agent străin. Sper că autoritățile de reglementare vor pune capăt acestei chestiuni!”, a scris Borodin pe Telegram. Dar nu a furnizat niciun document care să-i susțină declarația.

Soțul artistei a fost deja declarat agent străin

Alla Pugaciova și soțul ei Maxim Galkin (declarat deja agent străin) au plecat în Israel în primăvara anului 2022. Cântăreața s-a pronunțat în mod repetat în mod public împotriva războiului Rusiei în Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Printre altele, Alla Pugaciova a cerut încetarea „deceselor băieților noștri pentru scopuri iluzorii care fac din țara noastră o paria și împovărează viețile cetățenilor săi”. Și nu e totul, Alla a trimis un nou mesaj dur împotriva războiului, afirmând că persoanele care o critică din cauza poziției sale față de acesta sunt „sclavi”.

Alla Pugaciova: Au fost iobagi, au devenit sclavi

„Dumnezeule! Ce binecuvântare să fiu urâtă de acei oameni pe care întotdeauna nu i-am putut suporta. Dacă le-ar plăcea de mine, ar însemna că am cântat și am trăit degeaba. Motivul este clar. Lasă-i să scrâșnească din dinți”, a scris pe social media.

„AU FOST IOBAGI, AU DEVENIT SCLAVI”, a scris Alla Pugaciova cu majuscule în încheierea mesajului.

Nu este clar dacă mesajul acesteia a fost adresat cuiva anume, ea fiind atacată de mai mulți oficiali și artiști ruși după ce a denunțat războiul din Ucraina. În septembrie 2022, Ministerul Justiției l-a adăugat pe Maxim Galkin în registrul agenților străini.

Alla Pugaciova a cerut și ea să fie inclusă în acest registru, deoarece „este solidară cu soțul ei”. În februarie, politicianul Dmitri Gusev a cerut Ministerului Afacerilor Interne să verifice dacă poate fi confiscată casa artistei, în conformitate cu noua lege privind proprietatea agenților străini, scrie kommersant.ru.