Evenimentul Zilei > International > Cântăreața Alla Pugaciova condamnă războiul din Ucraina: „Vă cer să mă includeţi în rândul agenţilor străini”
Cântăreața Alla Pugaciova condamnă războiul din Ucraina: „Vă cer să mă includeţi în rândul agenţilor străini”

Cântăreața Alla Pugaciova condamnă războiul din Ucraina: „Vă cer să mă includeţi în rândul agenţilor străini”

Cunoscuta artistă de muzică pop din perioada Uniunii Sovietice Alla Pugaciova a vorbit despre ororile războiului din Ucraina, aceasta afirmând că Vladimir Putin omoară soldați în mod inutil și distruge relațiile externe ale țării, catalogată acum drept un stat paria la nivel mondial.

În Rusia, cei care critică regimul de la Kremlin în privința războiului din Ucraina ajung să fie considerați trădători de țară, motiv pentru care de multe ori sunt amendați sau chiar arestați.

Alla Pugaciova, critic al regimului de la Moscova

Alla Pugaciova, în vârstă de 73 de ani, a fost o artistă de notorietate în perioada regimului sovietic. Recent, aceasta a cerut să fie considerată „agent străin”, asta după ce Maxim Galkin, soțul Allei Pugaciova, era trecut pe o astfel de listă a Moscovei pe 16 septembrie.

„Vă cer să mă includeţi în rândul agenţilor străini ai ţării mele dragi, în semn de solidaritate cu soţul meu”, a fost mesajul scris de Alla Pugaciova pe contul de Instagram.

Războiul din Ucraina trebuie oprit, spune Pugaciova

Artista din Rusia a transmis că soţul său, actor şi prezentator de televiziune, este un adevărat patriot, care-și dorește „oprirea morţii băieţilor noştri în scopuri iluzorii”. Pe lângă asta, Pugaciova a declarat că Rusia a devenit un stat paria în lumea internațională din pricina „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

Alla Pugaciova şi soțul ei au imigrat în Israel în martie, la o lună după declanșarea ostilităților militare de pe teritoriul Ucrainei. Totuși, Pugaciova a decis ulterior să se întoarcă în Rusia, alături de copiii săi, conform Reuters.

Regimul lui Vladimir Putin, tot mai criticat

Alla Pugaciova mai este supranumită „Diva” sau „Țarina popului rus”. Este cunoscută în toată lumea încă din perioada URSS-ului, iar „dezertarea” ei nu cade deloc bine regimului dictatorial al lui Vladimir Putin.

Alla Pugaciova nu a exprimat anterior nicio opinie publică despre războiul țării sale în Ucraina. Dar, soțul artistei, comediantul Maxim Galkin, a publicat pe Instagram un mesaj: „De dimineață sunt în legătură cu rudele și prietenii din Ucraina! Nu pot să pun în cuvinte cum mă simt! Cum este posibil așa ceva! Nu există nicio justificare pentru război! Нет войне! (n.a. – Nu războiului)”, a scris Galkin.